10 травня 2024 р. 15:32

"Ворогам кришка": миколаївці зібрали 300 кілограмів пластику для виготовлення дронів

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

В рамках всеукраїнській акції "Ворогам – кришка" миколаївці зібрали чергову партію пластикових кришечок для підтримки ЗСУ. Вантаж вагою 300 кг вже відправили на перероблювання, кошти від якої спрямовують на підтримку ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської міської ради.

До доброї справи долучились діти, освітні заклади, ОСББ, майстерня гончарства та ліплення "Keramutochka" тощо. Значну частину - 144 кг кришечок – зібрав один з ліцеїв Миколаєва, який раніше ставав переможцем у міського рейтингу "Екошкола року".

Наразі за кошти, отримані в рамках акції "Ворогам – кришка", закуповують fpv-дрони, які дуже потрібні захисникам України.

Кришечки від пластикових плашок можна принести можна принести в офіс Центру енергоефективності Миколаєва (вул. Фалєєвська, 13). Або телефонуйте за номером 063 221 93 67 і зібраний пластик заберуть фахівці центру.

Миколаївці долучились до всеукраїнської акції "Ворогам – кришка" наприкінці квітня. Проєкт започатковано БФ "ОВЕС" за підтримки Центра енергоефективності Миколаєва, який приймає кришечки та відправляє їх до благодійного фонду.

На Одещині у Тарутинській громаді екоактивісти та небайдужі жителі також зібрали тисячі пластикових кришечок та понад сотню металевих бляшанок. Було зібрано п'ять 10-літрових фляг з пластиковими кришечками загальною чистою вагою 8.5 кг, які потім перетворять на гроші та покладуть до зборів на дрони. Крім того, було зібрано 103 бляшанки, які підуть на виготовлення окопних свічок.

Днями у Баштанці представники громадської організації "Незламність українського народу" та дошкільного закладу "Віночок" організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. За результатами заходу зібрали 32 700 гривень. Цей ярмарок має конкретну мету — збір на ремонт евакуаційного автомобіля для військових 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Депутати Новобузької громади виділять з бюджету на підтримку Збройних Сил України. На них закуплять дрони-камікадзе. Сума фінансування складає  3 мільйони 100 тисяч гривень. За кошти Новобузької громади будуть придбані безпілотники, системи захисту та 100 дронів-камікадзе.

А на Херсонщині облаштували Пункт незламності для Захисників. У Пункті незламності захисники та захисниці можуть випрати свої речі, прийняти теплий душ, випити гарячий чай та каву або розігріти їжу.

Анна Бальчінос

Поділитися