01 травня 2024 р. 10:01

Житель Херсона сприяв створенню позитивного іміджу окупаційної влади

Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області / Facebook)

Підозру оголошено місцевому жителю, який очолив «управління культури» окупаційної адміністрації Херсона.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Так, за даними слідства, 65-річний підозрюваний у липні 2022 року погодився на пропозицію окупаційної влади та обійняв посаду так званого "начальника управления культуры" у "ВГА Херсонской тергромады". На псевдопосаді він виконував адміністративні функції, сприяв створенню позитивного іміджу окупаційної влади.   

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що підозру оголошено жителю Херсона, який займався ув'язненням та катуванням цивільних під час окупації Херсона. За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона підозрюваний пішов на "службу" до ворога. Він став "старшим следователем" в окупаційному райвідділі поліції обласного центру. Виконуючи покладені на нього функції, сприяв придушенню будь-яких проявів незгоди із політикою окупаційної влади. Підозрюваний разом із військовими зс рф нелегально ув'язнював цивільних у захопленому приміщенні Херсонського РУП, непристосованому для тривалого утримання людей. 

Також йшлося про те, що до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна засуджено так звану "ректорку" Херсонського держуніверситету. Зазначається, що їй призначено покарання – позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна. Також її позбавлено права обіймати певні посади у закладах освіти, органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися освітньою та виховною діяльністю на 15 років. 

Володимир Шкаєв

Поділитися