30 квітня 2024 р. 15:28

ЗМІ: в Криму знову атакували аеродром в Джанкої

Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти

(Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти)

У Джанкої п'ять військовослужбовців російської окупаційної армії поранено після ракетної атаки на військовий аеродром цієї ночі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російські джерела.

Повідомляється, що сьогодні вночі, 30 квітня, балістичні ракети (імовірно, MGM-140 ATACMS) знову атакували військовий аеродром у Джанкої — місце дислокації гелікоптерного полку 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу. Внаслідок атаки поранено п'ять військовослужбовців.

Зазначається, що вночі жителі Криму також повідомляли про пожежу на військовому аеродромі в Джанкої. Про численні вибухи писали й у соціальних мережах. Влада анексованого регіону ніяк це не коментувала, а представник окупаційного руху Рогов заявив, що ППО повністю відбило ракетну атаку.

Так, ТГ-канал "Кримський вітер" повідомляв, що "минулої ночі місцеві жителі чули вибухи в Євпаторії, Джанкої, Сімферополі, Гвардійському та Красноперекопському районі". Пабліки з рф пишуть, що це була комбінована атака із застосуванням БПЛА та ракет ATACMS. Керченський міст, за інформацією окупаційної влади, був перекритий близько години.

Також у Криму атаковані три військові частини ППО окупантів. Так, атакована в/ч у селі Донське Сімферопольського району: виникла пожежа, є поранені окупанти. Також ракетного удару було завдано по військових об'єктах 31 дивізії ППО у Чорноморському і Сакському районах. У Чорноморському поранені 4чотири військових рф.

Раніше повідомлялось про те, що армія морських дронів "Sea Baby" може запросто "закрити" багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання.

Також у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов".

Також у березні окрім "Ямала", "Азова" та "Івана Хурста" Сили оборони України завдали удару протикорабельною ракетою "Нептун" по російському кораблю "Костянтин Ольшанський".

Володимир Шкаєв

Поділитися