21 лютого 2024 р. 19:29

Молдова надасть Україні нову партію допомоги: про що йдеться

Фото: Vocea Basarabiei

(Фото: Vocea Basarabiei)

Уряд Молдови схвалив передачу Україні нової партії гуманітарної допомоги, яка стане першою у цьому році. Вартість допомоги оцінюють у 4,9 мільйона леїв (понад 250 тисяч євро).

Про це повідомило видання Vocea Basarabiei.

Як стало відомо, серед товарів, які будуть передані, 19 електростанцій, обладнання для переливання крові, близько 80 тисяч захисних масок, дезінфікуючі засоби для рук і понад 50 тисяч свинячих і рибних консервів.

Гуманітарна допомога з Молдови буде доставлена в Україну командами Генерального інспекторату з надзвичайних ситуацій. На транспортні витрати буде виділено понад 100 тисяч леїв (понад 5 тисяч євро).

Міністерство фінансів спільно з Міністерством внутрішніх справ, через Митну службу та Прикордонну поліцію, забезпечать оперативне виконання формальностей з перетину кордону для товарів, що перевозяться.

Раніше, уряд Канади анонсував про новий пакет військової допомоги Україні, вартістю близько 14,5 млн доларів. До нього увійшли 10 жорстко-корпусних надувних човнів компанії Zodiac Hurricane Technologies. Ці судна допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування військ і вантажів, спостереження та розвідку. Кожен човен буде оснащений складною системою виявлення, навігації та зв'язку. 

Також у Нідерландах оголосили про великий пакет допомоги для України, його  вартість становить 122 мільйонів євро. Допомогу буде передано найближчим часом. Переважна більшість коштів, а саме 87 мільйонів євро, буде спрямована на закупівлю артилерійських снарядів калібру 155 мм. 

Ірина Глухова

Поділитися