07 лютого 2024 р. 08:58

Рф била по Україні ракетами з КНДР щонайменше 9 разів - посол США

Фото: РБК-Україна

(Фото: РБК-Україна)

Представник США в ООН Роберт Вуд заявив про те, що росія щонайменше 9 разів обстрілювала Україну ракетами, отриманими від КНДР.

Про це він повідомив під час засідання Радбезу ООН, пише Суспільне.

За словами заступник постпреда США, рф і Північна Корея мають понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов'язання за резолюціями Радбезу.

"Ці незаконні поставки зброї та потенційна передача технологій з росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки", - заявив він.

Американський дипломат наголосив, що росія - єдиний агресор у цій війні та лише москва може закінчити її сьогодні. Водночас Україна продовжує шукати шлях до миру відповідно до принципів Статуту ООН, попри те, що президент рф володимир путін не ставиться до можливості мирного врегулювання серйозно.

"Навіть коли ми сидимо тут, росія продовжує нехтувати міжнародним правом, подвоюючи свої порушення ембарго ООН на постачання зброї в Корейську Народно-Демократичну Республіку", — стверджує посол США.

Ще він сказав, що лише імітує турботу про українських мирних людей на окупованих територіях.

Раніше генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що росія вже використовувала на війні проти України ракети з Північної Кореї.

"Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією рф ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", — сказав він під час робочого візиту до Одеси.

Ірина Глухова

Поділитися