13 вересня 2017 р. 16:22

Представники Офісу Мережі правового розвитку провели черговий виїзний прийом

Представники Офісу Мережі правового розвитку провели черговий виїзний прийом

На прийом до правників звернулися переважно мешканці сільських населених пунктів району

Представники Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку 12 вересня  провели черговий виїзний прийом громадян в Татарбунарському представництві Пенсійного фонду.

Безоплатні правові консультації керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко та керівник представництва Пенсійного фонду Світлана Гречко.

На прийом до правників звернулися переважно мешканці сільських населених пунктів району. Зокрема, за допомогою звернулася мешканка села Вишневе Марія з питанням порядку підготовки та подання документів для оформлення пенсії за віком. Пані Тетяна, мешканка села Дивізія Татарбунарського району, звернулася з приводу оформлення документів на житловий будинок, який дістався їй у спадок від матері. Справа в тому, що вона своєчасно не звернулася з цього приводу до нотаріуса, та на будинок відсутні будь-які правовстановлюючі документи. Мешканка села Базар’янка Діана звернулася з питанням щодо пільгової пенсії за вислугою років, оскільки вона після закінчення педінституту на протязі 27 років відпрацювала вчителем початкових класів у сільській місцевості. Пана Євгенія, мешканця м. Татарбунари, турбувало питання відповідальності особи за скоєння крадіжки чужого майна в особливо великих розмірах. Пан Борис, мешканець с. Дельжилер Татарбунарського району, цікавився питанням скасування запису про реєстрацію громадського формування відповідно до рішення суду та порядком його виконання.

 

Мешканка села Дивізія Тетяна хотіла отримати відповідь на питання щодо отримання земельної ділянки для будівництва житлового будинку та її оформлення у власність. Мешканка села Білолісся Тетяна звернулася з питанням щодо порядку отримання дозволу на початок будівництва гаража на власній земельній ділянці та пакету документів, які потрібно подавати для вирішення цього питання. Окрім цього, її цікавило питання оформлення договору дарування житлового будинку. До вирішення цього питання, керівником Офісу Мережі правового розвитку в режимі он-лайн  було залучено приватного нотаріуса Олександра Монастирліу, який вислухав заявницю та надав вичерпну відповідь з цього питання. Окрім надання усних правових консультацій, деяким з клієнтів було запропоновано звернутися до Татарбунарського Бюро правової допомоги для отримання допомоги адвоката.

 

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко,

керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися