04 серпня 2023 р. 13:48

Питання землі та майна: ХІХ позачергова сесія Одеської обласної ради

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко скликав на сьогодні, 4 серпня, позачергову сесію. 

Інтент традиційно транслює засідання онлайн.

В попередньому порядку денному шість питань:

  • Про утворення лічильної комісії.
  • Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки.
  • Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня 2020 року № 46-VIII "Про затвердження Переліку другого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону".
  • Про надання згоди на прийняття об'єктів соціальної інфраструктури, а саме: комплексу будівель, нематеріальних активів та іншого майна, що обліковується на балансі Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії "Центр охорони здоров'я" АТ "Укрзалізниця" з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області.
  • Про внесення змін до рішення обласної ради від 03 червня 2022 року № 437-VIII "Про припинення права постійного користування земельною ділянкою Комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни" Одеської обласної ради" і передачу її в постійне користування Комунальному некомерційному підприємству "Одеський обласний очний шпиталь інвалідів війни" Одеської обласної ради".
  • Про припинення права постійного користування земельною ділянкою Комунального некомерційного підприємства "Одеське обласне патологоанатомічне бюро" Одеської обласної ради" і передачу її в постійне користування Комунальному некомерційному підприємству "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр» Одеської обласної ради". 

Хоча не виключено внесення питань "з голосу".

Раніше видання "Думська" із посиланням на власні джерела стверджувало, що одним з питань, які депутати матимуть розглядати на сесії, стане позбавлення мандату депутата від фракції "Слуга народу" Олега Каптура й введення замість нього в обласну раду сина експершого віцемера Анатолія Ворохаєва - Олександра. Олександр Ворохаєв був депутатом Одеської районної ради й вже склав мандат там, аби перейти в обласну раду. 

Видання стверджує, що в Олега Каптура особистий конфлікт із головою ради Григорієм Діденком

Утім питання про позбавлення мандату Олега Каптура немає у попередньому порядку денному.

Кирилл Бойко

Відкрити таймлайн

  • 04.08 14:59

    Переходять до питання "Різне". Депутати можуть виступати, але голосувань не буде. Охочих виступати немає.

    Порядок денний вичерпаний. Сесія оголошується закритою. Лунає гімн.

  • 04.08 14:58

    Перейшли до питань землі. Питання щодо землі Одеського обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни, яку передають Одеському обласному очному шпиталю інвалідів війни ухвалюють без питань. Як і наступне питання про припинення права постійного користування земельною ділянкою Комунального некомерційного підприємства "Одеське обласне патологоанатомічне бюро" Одеської обласної ради" і передачу її в постійне користування Комунальному некомерційному підприємству "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр" Одеської обласної ради".

  • 04.08 14:56

    Питання внесене з голосу. Про затвердження передавального акту Комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний шкіряно-венерологічний диспансер" Одеської обласної ради ухвалюють без питань. За 49.

  • 04.08 14:55

    З мотивів голосування ніхто не виступає.

    Об'єкти лікарні "Укрзалізниці" у власність обласної ради передають без питань та зауважень. За 47 голосів.

  • 04.08 14:54

    Перелік другого типу об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону ухвалюють за основу без питань.

    В цілому за це 49 голосів.

    Йдеться про  частину нежитлового приміщення на вулиці Пироговській, 27-Б.

  • 04.08 14:53

    Програму соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки ухвалюють без питань та уточнень. 

    За 46.

  • 04.08 14:53

    Переходять до питання про зміни голів постійних комісій. Питань немає, рішення ухвалюється 46 голосами. 

  • 04.08 14:51

    Створюють лічильну комісію. 50 голосами.

  • 04.08 14:50

    Порядок денний затверджений. Депутати починають роботу. 

  • 04.08 14:49

    49 депутатів голосують за затвердження порядку денного. Зауважень немає, тож депутатам пропонують затвердити зміни у складі ради й затвердити зміни у комісіях.

  • 04.08 14:48

    Григорій Діденко вітає Олександра Ворохаєва. Лунають оплески. Між тим Григорій Діденко інформує, що зі складу фракції "Слуга народу" виключили Каптура й включили туди Черв'якова. Тож фракція "Слуга народу" налічує тепер 15 депутатів. У фракцію "Батьківщина" увійшов депутат Микола Майдебура. Тож депутатів там вже 7. 

  • 04.08 14:45

    Одеська обласна територіальна виборча комісія затвердила рішення про відкликання депутата Олега Каптура. Депутатом замість нього має стати Олександр Ворохаєв, як наступний за списком у партії "Слуга народу". Олександра Ворохаєва запрошують до прийняття присяги. 

  • 04.08 14:43

    Григорій Діденко повідомляє, що на засідання запрошені керівники обласної адміністрації, поліції та прокуратури. Надає слово керівниці обласної територіальної виборчої комісії, яка повідомляє, що партія "Слуга народу" відкликала депутата Олега Каптура

  • 04.08 14:42

    Гімн відлунав. Григорій Діденко пропонує хвилину мочання у пам'ять за загиблими воїнами та мирними громадянами. 

  • 04.08 14:41

    Хвилина мовчання закінчена.

  • 04.08 14:39

    Депутати почали збиратися в залі. Голова обласної ради Григорій Діденко закликає їх зайняти місця. Система реєстрації демонструє, що кворуму немає.

  • 04.08 14:38

    Повторна реєстрація показує, що в залі 43 депутати. Отже кворум є. Лунає гімн.

  • 04.08 14:36

    Відеотрансляція з зали засідань ще не почалася. Вочевидь, депутати ще не дісталися будівлі обласної ради. Або мають підґрунтя плітки про те, що обранці взагалі не дуже хотіли збиратись сьогодні. Між тим їхні колеги з міської ради, які також збиралися сьогодні на позачергове засідання, впорались зі своїми питаннями менш ніж за годину. Щоправда, їм не заважала повітряна тривога.

  • 04.08 14:23

    А от і відбій повітряної тривоги. Певно, зараз депутати почнуть виходити зі сховища та збиратися в залі. 

  • 04.08 14:21

    Відбою поки немає. 

  • 04.08 14:06

    Засідання планувалося на 14:00. Проте, як ми й передбачали, поки лунає тривога депутати навряд чи зберуться у залі. 

  • 04.08 13:50

    Зараз в області лунає сигнал повітряної тривоги, тож не виключено, що засідання розпочнеться із запізненням. Хоча не виключено й те, що його взагалі перенесуть. 

Поділитися