27 квітня 2024 р. 11:59

Гроші в подарунок та нове авто: що задекларував заступник голови Миколаївської ОВА

Фото: Facebook

(Фото: Facebook)

Заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації В'ячеслав Базаренко у 2023 році придав автівку та отримав 200 тисяч гривень у подарунок.

Про це свідчить декларація посадовця, оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Судячи з того, що дарував Віктор Базаренко — гроші дарував батько посадовця. Нерухомості в посадовця немає. 

Зазначимо, що НАЗК оприлюднила лише дві декларації В'ячеслава Базаренка за 2023 рік обидві як кандидата на посаду заступника голови. Щорічну та виправлену. Декларації відрізняються вартістю автівки, яку заступник голови ОВА придбав у 2023 році. В першій декларації Mazda 5 2008 року випуску коштувала 90 тисяч гривень, а у виправленій декларації - 260 тисяч. 

Вартість автівки дружини Audi A4 2008 року, яку Мар'яна Карташова придбала у 2020 році В'ячеслав Базаренко спочатку вказав у 250 тисяч гривень, а у виправленій декларації вже 310 тисяч. 

Також спочатку заступник очільника ОВА забув задекларувати авторське право на систему управління підприємством, система автоматизації, яке він набув у 2022 році вартістю 1 мільйон 400 тисяч гривень тож вказав це у виправленій декларації. 

 В'ячеслав Базаренко торік активно займався підприємницькою діяльністю. Загалом підприємництвом він заробив торік 630 тисяч 929 гривень. 

Джерелами цього доходу стали: Анна Паперовська, товариство з обмеженою відповідальністю "М Моторс", ТОВ "Одісемм", ТОВ "Торговий дім "Вігранд", ТОВ "Київський інститут реабілітації", Катерина Литвишкова, ТОВ "Клініка репродуктивної медицини імені академіка В. І. Грищенка", Ольга Бандура, Дмитро Вєтров, Валентина Шпитко, ТОВ "Мережа еко мийок", Миколаївська обласна державна адміністрація, Марина Славова.

Також він отримав дохід від відчуження рухомого майна - 45 тисяч гривень.

У декларації на посаду кандидата В'ячеслав Базаренко спочатку задекларував готівкові заощадження на суму 15 тисяч доларів США в нього та 14 тисяч доларів в дружини. У виправленій декларації ці суми зросли до 60 тисяч доларів та 21 тисячі доларів відповідно. 

Тим часом дружина очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма — Юлія торік заробила підприємництвом півмільйона гривень, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

Кирило Бойко

Поділитися