23 листопада 2023 р. 14:09

Одеська облрада скасувала фінансування конкурсу на найкращий населений пункт

Фото: Інтент, Наталя Довбиш

(Фото: Інтент, Наталя Довбиш)

Нагородження переможців щорічного конкурсу "Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області", з призовим фондом 5,5 млн грн, яке мало відбутися цьогоріч, перенесли на "після перемоги".

Про це заявив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко у фейсбук.

"Враховуючи першочергові задачі сьогодення, проконсультувавшись з головою Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олегом Кіпером, нами було прийнято рішення щодо проведення нагородження після закінчення дії воєнного стану", — написав Діденко.

Нагадаємо, що на сесії Одеської обласної ради 3 листопада депутати проголосували п. 5.1. Про щорічний обласний конкурс "Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області". Згідно з проєктом з бюджету області на це буде виділятися 5,5 мільйона гривень щорічно. "За" проголосувало 43 депутати, ще 21 не голосувало.

Обласний конкурс планується проводити в три етапи до 15 вересня поточного року у трьох зонах Одеської області:

  • перша зона – північні райони: Подільський, Роздільнянський;
  • друга зона – центральні райони: Одеський, Березівський;
  • третя зона – південні райони: Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський.

Депутат облради Юлія Чухало запропонувала внести поправку, яка передбачає фінансування цього конкурсу після війни. Пропозиція не пройшла. 

Згідно з положенням конкурс проводиться щороку до 15 вересня і передбачає обрання найкращого населеного пункту у трьох зонах:

Переможець конкурсу у кожній з трьох зон отримає 400 тисяч гривень. Населений пункт, який посів друге місце — 300 тисяч, третє — 200 тисяч. На що витратили кошти, переможці та призери мають повідомити облраду.

Сергій Лозовський

Поділитися