28 лютого 2023 р. 18:24

У Суворовській громаді вирішили розробити схему санітарного очищення населених пунктів

Фото: Суворовська селищна рада/Facebook

(Фото: Суворовська селищна рада/Facebook)

Виконавчий комітет Суворовської селищної ради в ході засідання погодив рішення щодо розробки схеми санітарного очищення населених пунктів Суворовської селищної територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області.

Про це повідомляє кореспондентка видання Інтент.

Зокрема, фахівці розроблять схему для шести населених пунктів громади — смт Суворове, села Кирнички, села Нова Покровка, села Острівне, села Старі Трояни, села Приозерне. На це з місцевого бюджету виділять кошти в розмірі 99 тисяч 900 гривень. 

Суворовському селищному голові Олегу Босікевичу належить через конкурсну процедуру визначити виконавця робіт, який має досвід роботи у сфері поводження з відходами, та укласти з ними договір.

Вищезазначена схема визначає черговість здійснення заходів, обсяги робіт із усіх видів очистки і прибирання, системи і методи збирання, зберігання, видалення, знешкодження, перероблення, утилізації та захоронення, необхідну кількість збиральних машин, доцільність проектування, будівництва чи реконструкції розширення об’єктів системи санітарної очистки, їх основні параметри і розміщення, орієнтовані капіталовкладення на будівництво і придбання технічних засобів.

Наприкінці грудня 2022 року жителі Суворовської громади Ізмаїльського району Одеської області визначилися із бажаною новою назвою для селища - центра громади.

Суворове - селище міського типу Ізмаїльського району Одеської області. З 2020 року Суворове є адміністративним центром територіальної громади до якої входять села Кирнички, Старі Трояни, Приозерне, Нова Покровка, Острівне та селище Дзинілор. Селище назване на честь російського військового діяча, генералісимуса Суворова А. В. З 2022 року після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Суворовська селищна рада почала процедуру перейменування селища.

Раніше повідомлялося про те, що у придунайських озерах Ялпуг, Кугурлуй, Кагул та Китай на Одещині спостерігається - критичний рівень води

Загалом екологічна ситуація в Одеській області цього року оцінюється експертами як важка. Зокрема, через посуху, яка спостерігається на території Одеської області цього літа аномально обміліло озеро Кагул в Ізмаїльському районі Одеської області. 

Крім того, озера Зайцева, розташовані на території Національного природного парку "Тузлівські лимани", висохли через нестачу води з Дунаю. 

До проблем посухи також додалися й несприятливі обставини через бойові дії, внаслідок яких гинуть тварини, забруднюються ріки й моря, а також неможливо налагодити водообмін між водоймами, як це було у попередні роки.

Втім, за липень, від початку примусового наповнення двох озер на півдні Одеської області - Катлабуху і Китаю - дунайською водою, рівень води в обох водоймах суттєво підвищився.

У вересні 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив заказниками загальнодержавного значення два озера на Одещині. Це були озера "Картал" та "Кагул", розташовані в тоді ще Ренійському районі Одеської області.

Антоніна Лубченко

Поділитися