03 травня 2024 р. 11:45

Комендантська година залишиться незмінною: Миколаївська ОВА просить не збиратися у храмах

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Миколаївська ОВА рекомендувала утриматися від походів у храми та зауважила щодо святкування великодніх свят в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації.

Обмеження воєнного стану, зокрема комендантської години, продовжують діяти без будь-яких змін.

Нагадуємо, що згідно з розпорядженням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації від 29.11.2022 року № 439-р комендантська година триває з 00:00 до 05:00 (за виключенням територіальних громад, де за рішенням військового командування встановлена в інші часові обмеження), - йдеться у повідомленні.

З метою запобігання будь-якій небезпеці, під час святкування Великодня Миколаївська ОВА рекомендує утриматися від масових зборів у культових спорудах й поряд з ними. Та надати перевагу богослужінням, які транслюватимуться онлайн.

Влада Миколаївської області не виключає пом’якшення комендантської години в регіоні, якщо буде такий запит від бізнесу. Але наразі такої потреби не має. Кім запевнив, що всі жителі Миколаївщини суворо дотримуються комендантської години.

Через складну безпекову ситуацію у Херсоні буде заборонено проводити богослужіння під час комендантської години та освячення на відкритих територіях культових споруд. Також діятиме заборона на відвідування кладовищ жителями Херсонської громади, крім похоронних процесій.

Аби Великодні свята пройшли безпечно, одеські рятувальники відвідують церкви та храми з метою перевірки дотримання вимог пожежної безпеки. 

Зокрема, напередодні Великодня фахівці ДСНС проводять заходи, спрямовані на забезпечення пожежної та техногенної безпеки у церквах, а також запобіганню виникненню надзвичайних подій під час богослужінь. Рятувальники перевіряють наявність вогнегасників, стан утримання електрообладнання, евакуаційних шляхів та виходів.

Анна Бальчінос

Поділитися