06 травня 2024 р. 21:33

На Миколаївщині шість селищ залишаться без газу на два дні

ФОТО: Миколаївська філія "Газмережі"

(ФОТО: Миколаївська філія "Газмережі")

Для проведення ремонтних робіт ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" газопостачання буде припинено для споживачів шести селищ Баштанського району.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської філії "Газмережі".

Прохання надати доступ до газових мереж фахівцям Миколаївської філії "Газмережі". Звертаємо увагу, що роботи з відновлення та пуск газу до будинку здійснюється у присутності споживача, - йдеться у повідомленні.

З 8:00 7 травня до 18:00 8 травня без газопостачання тимчасово залишаться мешканці наступних населених пунктів: Новоіванівка, Явкине, Київське, Новопавлівка, Старосолдатське, Зелений клин.

Відновлення газопостачання до споживачів планують розпочати з 9 травня.

Раніше, у Первомайському районі Миколаївської області прокуратура знайшла порушення договору при закупівлі природного газу для навчальних закладів. Так, наприкінці грудня 2020 року між відділом освіти,  культури, спорту та туризму Мигіївської сільської ради та газопостачальною компанією укладено договір про закупівлю природного газу на 2021 рік для потреб закладів освіти громади.

Проте, в ході виконання вказаного правочину до умов договору були внесені зміни шляхом укладання 10 додаткових угод, якими безпідставно збільшено ціну природного газу та зменшено обсяги його постачання.

Також через суд скасовано вісім угод щодо закупівлі природного газу для шкіл у Вознесенському районі Миколаївської області. Братській селищній раді повернуть понад 200 тисяч гривень, які були переплачені з бюджетних коштів. Упродовж 2021 року було підписано вісім додаткових угод, які безпідставно збільшили ціну газу та зменшили його обсяги постачання. Це порушення призвело до необґрунтованого зміни умов договору та переплати суми понад 200 тисяч гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися