03 травня 2024 р. 10:02

Оновлено! У Миколаєві працюють 80 точок безплатної видачі питної води

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Миколаївці можуть користуватись 80 безплатними точками видачі питної води.

Про це повідомляє пресслужба ОКП "Миколаївоблтеплоенерго".

З 1 до 30 квітня мешканці Миколаєва набрали понад 10 мільйонів літрів безплатної очищеної води на точках, облаштованих на базі ОКП "Миколаївоблтеплоенерго".

Наразі видача води населенню здійснюється на майже 80 точках у всіх районах міста. Спеціалісти ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" займаються їхнім обслуговуванням, проводять регламентні роботи та дбають, аби люди отримували виключно якісну воду, придатну для споживання.

Результати досліджень води, яка видається на точках роздачі ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/RwpcKeEi

Для того, щоб перевірити стан води, треба знайти на карті точку видачі води на базі ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" та клацнути на неї. Точки підприємства позначені зеленим кольором.

Необхідність облаштування точок роздачі виникла після навмисного підриву російськими військами водогону з Дніпра та позбавлення міста питної води.

Уряд виділив 125,5 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету на водопостачання Миколаєва. Це частина комплексних заходів із ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.

За словами директора КП "Миколаївводоканал" Бориса Дуденка місто почало працювати над відновленням питного водопостачання ще у 2022 році. Для реалізації відновлення магістральних водопроводів у 2023 році з державного бюджету виділили близько 1,2 мільярда гривень.

Також на відновлення водопостачання Корабельного району Миколаїв отримає 5 мільйонів євро. Понад 70 тисяч мешканців отримають покращене водопостачання.

Майже 2 роки Миколаїв живе без придатної для вживання води у водопроводі. Окупанти навмисно підірвали водогін у найкритичнішому його місці під час наступу на місто 12 квітня 2022 року. Перший місяць після підриву води не було зовсім, згодом вона з’явилася — брудна й заборонена для використання. До сьогодні водогін не відновлено. Містяни використовують воду з кранів як технічну, а питну набирають зі свердловин, отримують від волонтерів чи на локаціях роздачі, куди її привозять робітники "Миколаївелектротрансу". 

Анна Бальчінос

Поділитися