18 березня 2024 р. 17:52

Депутати Одеської міської ради задекларували понад 17 тисяч квадратних метрів нерухомості

Фото: Главком

(Фото: Главком)

"Центр публічних розслідувань" спільно з експертами всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" проаналізували декларації 55 депутатів Одеської міської ради за 2022 рік, що були оприлюднені станом на 1 лютого 2024 року й нарахували в них 17 тисяч 72 квадратних метри житлової та нежитлової нерухомості.

Виграє за площею житлової нерухомості родина Віктора Баранського з 1 тисячею 613 квадратними метрами житла. Причому у власності самого депутата немає ні метра. Дружина ж Баранського Галина має чотири квартири в Одесі та дачу у Фонтанці.

У Василя Ієремії на двох з сином 1 тисяча 595 квадратних метрів житла. Син Андрій має частки у двох житлових будинках в селищі Таїрове. Сам же депутат володіє 9 квартирами в Одесі та будинком в курортному селі Кароліно-Бугаз. До того ж депутат задекларував дві квартири в Арабських Еміратах як не завершене будівництво.

Віктор Наумчак разом з дружиною мають 1 тисячу 340 квадратних метрів. У повній власності депутата квартира та дві дачі в Одесі та у співвласності з дружиною ще одна квартира й також в Одесі.

В родині Олександра Іваницького житла на 964 квадратних метри. Причому йому належить лише одна квартира загальною площею 59 квадратних метрів. Всім іншим  –  шістьма квартами в Одесі – володіє дружина Юлія. Причому останню квартиру жінка купила на початку лютого 2022 року.

Й закриває п'ятірку найбільших власників житла родина Дмитра Танцюри з 875 квадратними метрами. Депутат має 32 квартири в Одесі.

"Безхатьками" виявились Вагапов, Ковальчук, Коробкова, Попова, Варавва, Звягін й Плаксій. 

Щодо нежитлової нерухомості, то в родині Олега Етнаровича нежитлових приміщень на  4 тисячі 51 квадратний метр. В самого депутата у власності приміщенні в Дніпрі, торгово-виставковий павільйон та приміщення та Одесі. Дружина має офіс в Одесі.

У Василя Ієремії 3 тисячі 584 квадратних метрів нежитлової нерухомості. Серед них будівля дитячого центру культури та спорту, нежитлова будівля адміністративно-торговельного центру та підвальні приміщення. Всі об'єкти розташовані в Одесі.

Трохи менше за попередніх колег має родина Олега Філімонова. В нього нежитлових приміщень всього на 1 тисяча 423 квадратних метрів.

В родині Юрія Шумахера 1 тисяча 216 квадратних метрів нерухомості, якою здебільшого володіє дружина Наталія. Жінка має кілька приміщень в Одесі, та приміщення для яхтсмена в селищі Таїрове. 

Менше всіх приміщень у родини Віктора Наумчака – 411 квадратних метрів. При тому, що у 2021 році в депутата було лише 56 кв м. Два приміщення в Одесі він придбав на початку лютого 2022 року.

Також депутати задекларували картини, ікони, ювелірку та зброю. Справжніми поціновувачами мистецтва виявилась родина Баранського. В нього шість ікон та шість картин. Дружина Шумахера має три шуби, кілька ювелірних виробів, а Едельман — колекцію зброї. 

Раніше ЦПР підрахував загальну суму заощаджень, яку задекларували депутати Одеської міськради за 2022 рік та в кого з обранців найбільше землі, а також хто та скільки має транспорту. Також депутати Одеської міської ради в перший рік війни заробили понад 200 мільйонів. 

Кирило Бойко

Поділитися