24 квітня 2024 р. 18:38

Профспілка Миколаївської міської ради подарувала торік заступнику мера гроші

Юрій Андрієнко. Фото: НікВесті

(Юрій Андрієнко. Фото: НікВесті)

Профспілковий комітет виконавчих органів Миколаївської міської ради торік подарував заступнику міського голови Юрію Андрієнку 1 тисячу гривень. 

Відповідна інформація міститься у декларації посадовця за 2023 рік, яку оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Також серед доходів Юрія Андрієнка задекларовані: 

  • Заробітна плата як заступника мера - 750 тисяч 797 гривень.
  • Його пенсія - 107 тисяч гривень.
  • Страхові виплати - 16 тисяч 366 гривень.

Зазначимо, що у 2022 році заступник мера отримував від профспілкового комітету благодійну допомогу на загальну суму 7 тисяч гривень.

Заощаджень у заступника мера не задекларовано. З нерухомості в нього у співвласності квартира в Миколаєві площею 60,9 квадратного метра. В повній власності в нього гараж в Миколаєві 45,6 квадратного метра та земельна ділянка 10 соток в селі Матіясове Миколаївської області.

Їздить посадовець на автівці Ford Kuga 2.0 MT Trend Diesel 2012 року випуску.

Сам міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

Тим часом дружина першого заступника Миколаївського міського голови Лариса Лукова у 2023 році стала власницею дачного будинку площею 29,7 квадратного метра та земельної ділянки 5,5 сотки в Миколаєві. 

Мер Первомайська Олег Демченко за 2023 рік заробив 1,7 мільйона гривень, а його дружина користується Porsche Cayenne.

Раніше стало відомо про фінансові звіти мера Вознесенська Євгенія Величка, представників Миколаївської області у Верховній раді: Олександра ГайдуАртема ЧорномороваОлександра Пасічного.

Кирило Бойко

Поділитися