13 квітня 2024 р. 21:59

Купив Lexus і тепер живе в "мінус": що показав в декларації миколаївський нардеп Копитін

Фото: facebook Ігоря Копиніна

(Фото: facebook Ігоря Копиніна)

Депутат Верховної Ради від Миколаївської області Ігор Копитін  відзвітував про свої статки, майно й заощадження за 2023 рік.

Центр публічних розслідувань дізнався з декларації Копитіна, що торік  дохід нардепа склав  лише 663 тисячі гривень. Втім, народний обранець зумів придбати іномарку вартістю 560 тисяч гривень.

ЦПР зазначає, що минулого року єдиним джерелом доходів родини Копитіних (крім самого політика це дружина й двоє дітей) була заробітна плата нардепа – 663 тисячі гривень. 

Активи подружжя згідно з фінансовим звітом зменшились на 230 тисяч гривень й склали 4,9 мільйона гривень. 

Щодо автівки, то за 560 тисяч гривень Копитін придбав Lexus LS460L 2007 року випуску. Інших транспортних засобів в родини не має.

З нерухомості народний обранець має квартиру у Миколаєві площею 72,2 квадратного метра. Ані землі, ані приміщень для бізнесу ні в кого з подружжя Копитних не має.

Також Центр публічних розслідувань дослідив, як змінювався фінансовий стан миколаївського нардепа-бізнесмена Ігоря Негулевського згідно з його деклараціями про майновий стан. У 2022 році нардеп заробив 463 тисячі гривень. А його активи зменшились на 20 тисяч доларів та 73,8 тисячі гривень.

А от дружина миколаївського нардепа від "Слуги народу" Максима Дирдіна значно збільшила свій дохід. Коли Максим Дирдін отримує лише зарплату в розмірі 587 тисяч гривень, його дружина заробляє 1,8 мільйона гривень на рік.

Ще один миколаївський депутат-мільйонер отримує компенсацію від держави. Остання його фінансова декларація розкриває цікаві деталі: депутат, вважаючись мільйонером, використовує бюджетні кошти на оренду житла, а його дружина з дітьми проживає у  будинку в Німеччині.

Дружина мера Миколаєва Олександра Сєнкевича докупила криптовалюти та придбала акції польських компаній під час війни.

Ірина Глухова

Поділитися