16 березня 2024 р. 10:53

Найбільші землевласники з Одеської міської ради володіють понад сотнею гектарів

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

"Центр публічних розслідувань" спільно з експертами всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" проаналізували декларації 55 депутатів Одеської міської ради за 2022 рік, що були оприлюднені станом на 1 лютого 2024 року та виявили в кого з обранців найбілше землі.

Задля зручності площу задекларованих ділянок перевели з квадратних метрів в гектари й сформували п'ятірку найбільших землевласників.

На першому місці родина Петра Обухова, в нього разом з мамою ділянок на 98,5 гектарів. Причому в мами лише 0,3 гектара. Вся інша земля належить депутату.

Скуповувати землю у Куяльницькій та Фонтанській громадах Петро Обухов почав у жовтні та грудні 2021 року. Найбільше йому подобається село Куяльник, на другому місці за уподобанням депутата село Новоселівка, й на третьому  – Стара Кульна. 

Дмитру Танцюрі належить набагато менше землі, всього – 18,7 гектара. Він полюбляє села Прилиманське, Крижанівка й Фонтанка.

У родини Ольги Квасніцької 13 гектарів землі. Власником усіх ділянок є чоловік депутатки Дмитро. Усі вони розташовані у Нерубайській громаді. Однак чоловік не надав інформацію в яких населених пунктах має землю.

Вадим Мороховський має дві ділянки: 0,1 гектара в Одесі та 9,9 гектара в селі Великий Буялик Великобуялицької громади. Дружина депутата має у співвласності 0,07 гектара землі у Чорногорії та 1,6 гектара у селищі Таїрове Таїровської громади.

У Володимира Корнієнка землі немає. Землевласницею є жінка, з якою він співмешкає – Ольга. В неї 4,2 гектара. Одна ділянка розташована в Авангарді, друга в селі Роксолани Дальницької громади.

Раніше ЦПР підрахував загальну суму заощаджень, яку задекларували депутати Одеської міськради за 2022 рік.

Також депутати Одеської міської ради в перший рік війни заробили понад 200 мільйонів. 

Окрім того, свої декларації подав мер Чорноморська Гуляєвзадекларував п'ять автомобілів мер Ізмаїла, 80 соток землі мер Южного та мопед — мер Подільська. А також міський голова Березівки в Одеській області Валерій Григораш відзвітував про отримання дружиною благодійної допомоги.

А ще про свої статки відзвітували заступники Одеського міського голови: Павло Вугельман, Світлана Бедрега, Олександр ФілатовОлег Бриндак

Одеський міський голова Геннадій Труханов своєю чергою у деклараціях за 2021 та 2022 роки вказав наявність вітчима Миколи Данилюка, який не фігурував у декларації за 2020 рік, та подарував матері мера 11 мільйонів 577 тисяч 213 гривень. 

Кирило Бойко

Поділитися