05 травня 2024 р. 14:41

Заступник Херсонського міського голови Шпорт торік отримував зарплату в трьох місцях

Фото: НАЗК

(Фото: НАЗК)

Заступник Херсонського міського голови Дмитро Шпорт у 2023 році отримував заробітну плату в трьох відомствах й взяв у користування квартиру.

Про це свідчить декларація посадовця, оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

 Так джерелами доходу в нього стали:

  • Виконавчий комітет Херсонської міської ради - 912 тисяч 98 гривень.
  • Херсонська міська військова адміністрація - 61 тисяча 638 гривень.
  • Харківська обласна прокуратура - 134 тисячі 489 гривень.

Його дружина отримала 8 тисяч 223 гривні заробітної плати від приватного підприємства "Натан" та аліменти 32 тисячі 229 гривень від харківського "Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". 

Заощадження в родини лише готівкові — загалом на двох в заступника мера та дружини 80 тисяч доларів США та 650 тисяч гривень.

Аліна Шпорт їздить на Nissan Leaf 2014 року випуску. 

 З нерухомості окрім квартири, що взяв у користування в родини Дмитра Шпорта кімната в Харкові, квартира площею 44 квадратних метри там же та 2 гектари землі в селі Козинці вінницької області, які у власності Дмитра Шпорта.  

Тим часом очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у 2023 році задекларував майно дружини Інни, яка не фігурувала у декларації за 2022 рік.

Заступник міського голови Херсона Віталій Бєлобров та його дружина отримали у 2023 році 21 тисячу гривень благодійної допомоги від Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, а також Світлана Бєлоброва отримала благодійну допомогу від "Благодійного фонду "Запорука" - 8 тисяч.

Також раніше свої статки задекларували: заступник голови Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлізаступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації В'ячеслав Базаренкозаступник очільника голови Одеської обласної військової адміністрації Микола Маріновочільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Натомість віцемер Миколаєва Сергій Коренєв прозвітував, що у нього майже "ні кола ні двора". Єдине, що належить виключно посадовцю — земельна ділянка 0,1 га у Миколаєві. 

Кирило Бойко

Поділитися