06 квітня 2024 р. 23:31

Семеро одеських місцевих депутатів не подали декларацій

Фото: ArmyInform

(Фото: ArmyInform)

Четверо депутатів Одеської обласної ради та троє міської ради досі не відзвітували про свої статки, попри те, що з 1 квітня обранці та посадовці всіх рівнів мали подати декларації.

Про це повідомили журналісти Центру публічних розслідувань.

 Народні обранці від Одеської області прозвітували усі. Однак деякі депутати Одеської міської та обласної рад не подали фінансові звіти

З 85 депутатів Одеської обласної ради про свої статки не відзвітували депутати від Партії Шарія Яна Фрейман й В'ячеслав Ширма, депутат від "Слуги народу" Валерій Ославський та ексдепутат від "ОПЗЖ" Олексій Ігнатьков.

Ширма, не дивлячись на те, що має статус депутата, свою декларацію подавав лише раз – у 2021 році він звітував за 2020 рік. Фрейман подавала декларацію за 2019 рік, як кандидат на посаду депутата та за 2020.

Зазначимо, що політики також не звітували про роботу депутатів за 2023 рік перед виборцями.

Нещодавно Яна Фрейман достроково склала мандат, рішення підтримали на сесії 1 березня 2024 року. Вона самостійно подала відповідну заяву. Раніше з Одеської міської ради пішов її чоловік Ілля Фрейман, який подав у "відставку" у грудні 2023 року.

Ігнатькова позбавили повноважень у березні 2023 року. Однак ексдепутат не подав декларацію ані за 2022, ані за 2023 роки. Хоча згідно з законодавством, він мав це зробити.

Валерій Ославський подавав фінансові звіти, починаючи з 2020 року. Останньої декларації від нього не має. 

Щодо депутатів Одеської міської ради, то з 56 обранців декларації не подали представник "Слуги народу" Олег Філімонов, депутат від ОПЗЖ Віктор Баранський та представниця Партії Шарія Олена Зефнер.

Ці депутати міськради раніше виконували вимогу законодавства та декларували свої статки.

Нагадаємо, за даними кампанії "Атестація депутатів місцевих рад"Баранський та Зефнер жодного разу не з'явилися в сесійній залі з 24 лютого 2022 року.

Раніше Віктора Баранського викликали повісткою до Національного антикорупційного бюро. Його звинувачують у заволодінні 32 суднами "Українського Дунайського пароплавства"

В лютому 2023 року ЗМІ повідомляли, що президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства Баранського. 

ЦПР написав майже всім депутатам міської та обласної рад, які не подали фінансові звіти з проханням надати коментар, чому так сталось. Поки відповіді ніхто з них не надав.

Зазначимо, що до Олексія Ігнатькова ЦПР звертався після того, як виявив, що він не подав декларацію за 2022 рік. Однак ексдепутат не відповів. Щодо Яни Фрейман та В’ячеслав Ширма, то їх контактів у публічному доступі не має.

Фінансові звітності глави та ексглави Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та Максима Марченка, заступника глави Одеської обласної військової адміністрації Олександра Харлова, глави Одеської районної військової адміністрації Олександра Гринчака приховані "в інтересах національної безпеки". 

Кирило Бойко

Поділитися