04 квітня 2024 р. 18:26

Заробили мало, зекономили мільйони: рейтинг найбагатших миколаївських нардепів

Фот: ЦПР

(Фот: ЦПР)

У своїх деклараціях за 2022 рік миколаївські народні обранці вказали, що заробляють до півмільйона гривень на рік, але мають мільйони заощаджень.

Про це повідомив Центр публічних розслідувань.

Заробітна плата нардепів у 2022 році складала до півмільйона гривень, але дехто з обранців мали додатковий дохід. Тож на першому місці в цій номінації Артем Чорноморов, адже у 2022 році він заробив 1,2 мільйона гривень. З них 477,6 тисячі гривень склала заробітна плата, а 781,2 тисячі – компенсаційні виплати пов'язані із виконання депутатських повноважень.

У два рази менше отримав Олександр Пасічний. Його річний дохід склав 680,3 тисячі гривень. З них заробітна плата – 477,8 тисячі гривень. Решта дохід від надання майна в оренду.

Трохи менше – 672,9 тисячі гривень – отримав за рік Ігор Копитін. З них заробітна плата склала 476,9 тисячі, решту він отримав від продажу автівки.

Єдиним джерелом доходу у 2022 році у Максима ДирдінаІгоря Негулевського та Олександра Гайду була заробітна плата. В Дирдіна вона склала 587 тисячі гривень, в Негулевського – 463 тисячі, а в Гайду – лише 442,7 тисячі гривень.

І хоча доходи в нардепів не такі й великі, однак дехто з них зміг накопичити не малі суми. І, як не дивно, найбільше заощаджень в Негулевського. Нардеп має 10,9 мільйона гривень. Фінустановам він, мабуть, не довіряє, адже тримає ці гроші в готівці в євро та доларах. 

Трохи менше за колегу зберіг Олександр Пасічний. В нього на двох з дружиною 8,8 мільйона гривень. Вони теж воліють тримати гроші в валюті та біля себе.

Олександр Гайду у банці зберігає 7,8 мільйона гривень.

Родина Максима Дирдіна заощадила 5,6 мільйона гривень. З них 1,6 мільйона вони тримають на рахунках, а інші біля себе.

Ігор Копитін разом з дружиною накопичили 5,1 мільйона гривень, а подружжя Чорноморових – 3,7 мільйона.

Олеся Ланцман

Поділитися