20 квітня 2024 р. 16:32

Фермера з Одещини звинуватили у захопленні восьми соток землі у водоохоронній зоні

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Поліцейські повідомили жителю Білгород-Дністровського району Одещини про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки у водоохоронній та санітарно-захисній зонах.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, на земельній ділянці, що належить Татарбунарській територіальній громаді, чоловік планував зайнятися сільськогосподарською діяльністю. 

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що житель одного із населених пунктів Лиманської територіальної громади, не маючи відповідних дозвільних документів, з березня цього року почав використовувати земельні угіддя площею 8,4 сотки землі на околиці Татарбунар, які розташовані в межах водоохоронної та санітарно-захисної зон. Чоловік розорав земельну ділянку та планував використовувати її для вирощування зернових культур.

Чоловіку повідомили про підозру в самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві. В разі доведення його провини чоловікові загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Раніше Одеська обласна прокуратура в суді довела право держави на земельні ділянки лісового фонду загальною площею 521 гектар вартістю понад 19 мільярдів гривень.

До того слідчі поліції скерували до суду справу про самовільне захоплення земельної ділянки в Одесі під відкриття автомийки.

Торік у квітні правоохоронці зареєстрували кримінальні провадження щодо захоплення земельної ділянки, що належить територіальній громаді Одеси та за фактом самочинного будівництва за адресою вулиця Генуезька 24-а.

А у лютому цього року суд погодився із прокурорами Одеської області й скасував передачу гімназією підприємцям 44 гектарів землі, які навчальний заклад використовував у навчальних цілях.

Внаслідок фактичної передачі земельної ділянки, що належить гімназії на праві постійного користування в оренду підприємству відбулась фактична зміна цільового призначення землі на ведення товарного сільгоспвиробництва

Кирило Бойко

Поділитися