26 квітня 2024 р. 12:29

На Одещині затримано військового, який допомагав нападникам на поліцейських

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

На Одещині затримали одного з військовослужбовців, якого звинувачують у тому, що допомагав  переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За версією слідства, 20 квітня двоє військових, які перебували у розшуку за підозрою у розстрілі поліцейських у Вінницькій області, звернулися до побратима за допомогою. Останній погодився. Він пообіцяв допомогти підозрюваним переховуватися та незаконно перетнути державний кордон.

Пізніше військовослужбовці сховали своє авто в гаражі у батька побратима. Вони взяли його машину та вирушили до Подільська Одеської області, де їх затримали.

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

Правоохоронці з'ясували, що підозрюваний придбав для розшукуваних мобільний телефон, який передав разом із паспортами для виїзду за кордон. Фігуранту планують обрати запобіжний захід.

21 квітня поліцейські затримали на території Одеської області чоловіків, яких підозрюють у вбивстві одного та пораненні іншого патрульного  у Гайсинському районі Вінницької області вночі 20 квітня.

Зловмисників затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Це двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. 

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

20 квітня поліція почала в Одеській та Вінницькій областях операцію з виявлення та затримання чоловіків, які розстріляли поліцейських у Гайсинському районі Вінницької області. 

Працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. В авто були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. 

Ірина Глухова

Поділитися