29 квітня 2024 р. 17:03

СБУ арештувало активи миколаївського бізнесмена майже на 120 мільйонів

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

За ініціативи СБУ арештовано та передано в АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) активи підсанкційного миколаївського бізнесмена на майже 120 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації Управління СБ України в Миколаївській області.

Відносно Араїка Амірханяна у квітні 2021 року запроваджені санкції РНБО і наразі він знаходиться у розшуку.

Мова йде про Миколаївське підприємство, яке спеціалізується на будівництві та ремонті автодоріг.

До списку арештованого майна входять об’єкти нерухомості, спецтехніка та транспортні засоби. Загальна вартість арештованого майна становить майже 120 мільйонів гривень.

Активи було арештовано у межах кримінального провадження за фактами легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, порушення правил використання надр, забруднення атмосферного повітря, самоправства, зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки, невиконання судового рішення (ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 240, ч. 1 ст. 241, ст. 356, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 382 КК України).

Щоб уникнути санкцій РНБО, Амірханян перереєстровував майно на підконтрольні компанії та родичів.

Наразі активи передані до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

На початку квітня Президент Володимир Зеленський підписав санкції, які 4 квітня запровадила Рада національної безпеки й оборони проти бізнесменів та низки українських компаній.

У переліку бізнесменів сім фамілій, серед яких Вадим Альперін та Араік Амірханян

Раніше, Служба безпеки України повідомила про викриття нових фактів злочинів підсанкційного бізнесмена Араіка Амірханяна, який перебуває у міжнародному розшуку за організацію масштабних фінансових оборудок в Україні.

Слідчі встановили факти розкрадання фігурантом понад 23 мільйонів гривень бюджетних грошей на будівництві доріг державного значення протягом 2019-2020 років.

Араїк Амірханян відомий тим, що  1 квітня разом з групою чоловіків увірвався до в офісу Служби автомобільних доріг в Одеській області. Згодом його затримали в офісі Антимонопольного комітету України. А ще трохи згодом Малиновський суд Одеси обрав для підприємця, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Фонд державного майна України не зміг продати заарештовану квартиру російського олігарха Михайла Шелкова в Одесі через відсутність охочих брати участь в аукціоні. Йдеться про чотирьох кімнатну квартиру площею 175,5 квадратного метра в Одесі. Стартова ціна - 7,5 мільйона гривень.

Крім цього, Фонд державного майна України виставив на продаж апартаменти Сальдо, які знаходяться в Одесі у Приморському район в Аркадії. Покупець зобов’язаний сплатити витрати, пов’язані з підготовкою до продажу об’єкта та заборгованість за комунальні послуги.

Також прокуратура передала в АРМА майно подружжя підприємців із Херсона на суму понад 7 мільйонів гривень, які підозрюються у веденні бізнесу з окупантами. За даними слідства, підозрювані – подружжя, яке в період окупації міста активно провадило господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою, чим підтримували реалізацію узурпованих владних повноважень на захопленій території.

Анна Бальчінос

Поділитися