20 квітня 2024 р. 13:45

Справу екскерівника держекоінспекції про прогавлений катер вартістю пів мільйона скерували до суду

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Слідчі одеської поліції скерували до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, експосадовця обвинувачують у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.  

Наразі чоловік знаходиться на волі через те, що суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 60 тисяч 560 гривень, які він й вніс.

Слідчі стверджують, що на початку 2021 року під час реорганізації установи начальник взяв на баланс швидкісний катер з двигуном в комплекті з автомобільним причепом загальною вартістю 561 тисячу 270 гривень.

Акт приймання був складений, але посадовець керівної ланки не визначив документально особу з повною індивідуальною матеріальною відповідальністю за цінне майно та його місце зберігання. Відтак, нехтуючи своїми службовими обов'язками, він не вжив жодних заходів щодо збереження водного судна та його складових. Це призвело до зникнення майна, що було виявлено через місяць після звільнення керівника, при проведенні інвентаризації.

"Протиправні дії колишнього начальника установи були підтверджені державним аудитором, а надалі й висновком призначеної слідчими судово-економічної експертизи", - стверджують у поліції.

В разі доведення його провини, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 тисяч 250 до 12 тисяч 750 гривень або без такого.

Про підозру експосадовцю повідомили у лютому. 

Також правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова

А ще слідчі одеської поліції передали в суд справу учасників злочинної групи за організацію каналу незаконного переправлення чоловіків до сусідньої країни.

Кирило Бойко

Поділитися