23 квітня 2024 р. 13:02

У Миколаєві псевдопрацівник СБУ заробляв на іноземцях

Фото: Нацполіція у Миколаївській області/ Колаж Інтента

(Фото: Нацполіція у Миколаївській області/ Колаж Інтента)

У Миколаєві правоохоронці викрили та затримали чоловіка, який за гроші пообіцяв іноземцю зробити посвідку на право проживати в України.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони південного регіону.

За версією слідства, у січні 2024 року житель обласного центру з метою наживи представився громадянину іноземної держави співробітником управління СБУ у Миколаївській області. Далі за 5 000 доларів він пообіцяв іноземцю  вплинути на своїх "колег" в СБУ та міграційній службі отримати тимчасову посвідку на проживання на території України.

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони південного регіону)

Як тільки підозрюваний отримав гроші, його затримали силивики.

Псевдоправоохоронцю повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони південного регіону)

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 757 тисяч гривень.

А тим часом детективи НАБУ за підозрою у заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень затримали міністра. Йдеться про чинного міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського.

Ми писали, що на Миколаївщині ексдиректорка школи виплачувала незаконні премії працівникам. За процесуального керівництва прокуратура повідомила їй про підозру. Розмір премій склав понад 300 тисяч гривень, що на 900% перевищує розміри премій решти працівників. Обвинувачувана вносила до офіційних документів неправдиву інформацію.

Також повідомлялося, суд призначив 15 років тюрми зраднику, який шпигував для фсб у Миколаєві.

Ірина Глухова

Поділитися