24 квітня 2024 р. 19:04

Школярі Херсонщини висадили понад тисячу дерев і кущів

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Школярі Херсонщини долучились до челенджу з озеленення та висадили понад 1000 дерев і кущів.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі йдеться про те, що 975 випускників з 26 громад області взяли участь у загальнонаціональній акції єднання та віри "Випускники-2024 для майбутніх поколінь".

Зазначається, що в різних куточках України та за кордоном вони висадили дерева як символ незламної віри в Перемогу України.


Фото: Херсонська ОВА

У пресслужбі додали, що ця акція реалізується за ініціативи Асоціації професіоналів довкілля (PAEW) та на підтримку загальноєвропейської Зеленої Угоди й екологічної програми Президента України "Зелена країна".

Раніше повідомлялось про те, що 18 квітня минулого року у Миколаєві висадили 30 саджанців дуба. Вони є нащадками унікальної пам'ятки природи - дуба Тараса Шевченка. Озеленення відбулось у рамках екологічної акції "Шевченко єднає Україну". Деревам чотири роки, їх висадили в парку Т. Шевченка та біля найбільшого у Миколаєві прапора України  у сквері Юних героїв. Акцію "Шевченко єднає Україну" започаткувала Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу, до неї долучились представники міська та обласної рад, обласної військової адміністрації. Спільно з інспекцією у висадці дубів прийняли участь представники Миколаївської обласної військової адміністрації, Миколаївської обласної ради, Миколаївської міської ради, військовий комендант оборони Миколаєва та генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко.

Також йшлося про те, що Херсонські патрульні затримали громадян, які незаконно вирубували деревину. Так, поліцейським надійшло повідомлення про незаконну вирубку дерев на вулиці Івана Богуна в Херсоні. Інспектори прибули за адресою, де виявили чотирьох громадян, які вантажили свіжий спил деревини на причіп.

Володимир Шкаєв

Поділитися