11 квітня 2024 р. 10:02

Оновлено! Аграрії Миколаївщини отримали модульні зерносховища

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Сільгосптоваровиробники Миколаївської області отримають модульні зерносховища.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

29 господарств Вознесенського району отримають пересувні зерносховища. Їх закупили в рамках реалізації волонтерського проєкту за підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Наші аграрії також долучилися до написання заяв і вже отримали позитивні відповіді. Це гідна підтримка землеробів в умовах воєнного часу, – зазначила виконувачка функцій та повноважень начальника Вознесенської райвійськадміністрації Антоніна Шарата.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) реалізує програми розподілу модульних зерносховищ місткістю 300, 500 та 1000 тонн серед сільськогосподарських виробників, які здійснюють свою діяльність на території Миколаївської області.

Заявки подавались з 18 січня по 4 лютого 2024 року.

Раніше ФАО разом з Міністерством аграрної політики та продовольства України приймали заявки на отримання модульних зерносховищ для фермерів Миколаївської та Херсонської області. 

Для участі у програмі фермерам необхідно мати принаймні 100 га земель в офіційному обробітку та використовувати отримані сховища для зберігання своєї вирощеної продукції.

Також на Миколаївщині розпочав роботу Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Відтепер фермери зможуть отримати кредит до 30 мільйонів гривень.

Крім цього планують надавати гранти підприємствам та аграріям, які постраждали від війни. Під час зустрічі міської влади з представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні було обговорено результати надання грантів для мікро- та малих підприємств.

Анна Бальчінос

Поділитися