14 квітня 2024 р. 22:44

Компанія з Миколаївщини обійшла депутатську фірму з Одещини у 3-мільйонному тендері

Фото: Судово-юридична газета

(Фото: Судово-юридична газета)

Департамент житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин Подільської міської ради в Одеській області провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за поточний ремонт проїжджої частини вулиць міста.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 10 квітня за участі двох компаній: приватного підприємства "Демсей" та товариства з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд". 

Переможцем обрали ПП "Демсей", яке, за даними сервісу YouControl, засноване у 2004 році зі статутним капіталом у 100 гривень в місті Первомайськ Миколаївської області. 

Натомість ТОВ "Березівкаагрошляхбуд" належить Князю Хачатряну — депутату Одеської обласної ради. 

ПП "Демсей" після укладання угоди має отримати 3 мільйони 142 тисячі гривень, а роботи проводитиме до 31 жовтня 2024 року.

Закупівлю проводили у форматі відкритих торгів з особливостями, які передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів.  Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

  Зазначимо, що ПП "Демсей" не вперше бере участь в аукціонах на Одещині. Так у січні Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради підбило підсумки відкритих торгів на проведення ремонту після провалу на ділянці вулиці Хотинської в Ізмаїлі. В тих торгах підприємство брало участь, але програло.

Кирило Бойко

Поділитися