10 квітня 2024 р. 16:58

На Херсонщині через відсутність коштів з бюджету припинять дію договору на ремонт доріг

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

Заявлено позов про припинення правовідносин на Херсонщині на суму понад 46 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за позовом Херсонської обласної прокуратури, заявленого в інтересах держави, ухвалою господарського суду Одеської області відкрито провадження у справі про припинення правовідносин, які виникли за договором про закупівлю робіт.

Зазначається, що Херсонською обласною прокуратурою за результатами вивчення стану додержання вимог чинного законодавства при використанні бюджетних коштів їх розпорядниками, виявлено порушення при укладенні договору між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю. Предметом правочину є проведення у 2024 році капітального ремонту за бюджетні кошти вулично-дорожньої мережі у Чорнобаївській громаді, вартістю понад 46 млн грн. 

У пресслужбі додали, що у порушення вимог бюджетного законодавства зазначений договір укладено за відсутності відповідних бюджетних призначень та асигнувань, які могли б забезпечити його виконання. Ураховуючи виявлені порушення прокуратура звернулася до суду, розгляд триває.

Раніше повідомлялось про те, що у Високопіллі Херсонської області  відремонтували дорогу без залучення бюджетних коштів. Так, з бюджету селища на ремонт не витратили ані копійки. Цемент для виконання робіт надала Херсонська обласна військова адміністрація. Щоправда, не згадується на які кошти він був придбаний. Цю ініціативу вже підтримали й інші селищні ради та територіальні громади Херсонщини. Тож найближчим часом в інших населених пунктах на деокупованому правобережжі теж планують провести ямковий ремонт проблемних ділянок без залучення бюджетних коштів.

Також йшлося про те, що на Херсонщині судитимуть підрядника, який привласнив понад 230 тис грн при ремонті доріг у Нововоронцовці

Володимир Шкаєв

Поділитися