20 квітня 2024 р. 22:02

На Херсонщині заборгованість по заробітній платі з початку року склала понад 5 мільйонів

Нарада з представниками комунальних підприємств, які затримують заробітну плату. Фото: ХОВА

(Нарада з представниками комунальних підприємств, які затримують заробітну плату. Фото: ХОВА)

Зокрема, КП "Міське дорожнє управління" Херсонської міської ради заборгувало працівникам понад 240 тисяч гривень. А МКП "Водограй" Білозерської селищної ради – майже 370 тисяч гривень.

Про це повідомили в Херсонській ОВА.

В адміністрації розповіли, що нині посилюють роботу з недопущення заборгованості із заробітної плати перед працівниками підприємств та організацій області. Зокрема провели нараду з представниками комунальних підприємств, які затримують заробітну плату.

Завдяки системній роботі з підприємствами-боржниками від початку року заборгованість по заробітній платі в Херсонській області зменшилась на 7,4 млн гривень і склала 5,8 млн гривень по 10 підприємствах", – йдеться у повідомлені.

Учасники наради окреслили основні проблеми, що перешкоджають своєчасно погасити заборгованість та шукали шляхи їх вирішення. 

Системна робота з погашення боргів продовжуватиметься і надалі.

Відомо, що ексдиректору херсонського комунального підприємства повідомлено про підозру у розтраті понад 733 тис. грн бюджетних коштів. У січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір. Він стосувався придбання понад 4000 ОСБ плит, вартістю майже 2,5 млн грн. Нехтуючи принципом максимальної економії при здійснені публічних закупівель, підозрюваний підписав видаткову накладну на придбання ОСБ плит, які на 30% дорожче від середньоринкової ціни такого товару в Україні. 

Також прокуратура в судовому порядку вимагає повернути до бюджету надмірно сплачених понад дев'ять мільйонів гривень за електроенергію.

А ще на Херсонщині через відсутність коштів з бюджету припинять дію договору на ремонт доріг.

Олеся Ланцман

Поділитися