16 квітня 2024 р. 19:03

Одеську компанію, що вивозить сміття, звинуватили у несплаті податків

Фото: БЕБ

(Фото: БЕБ)

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області завершили досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків.

Про це повідомили у пресслужбі БЕБ.

Слідство встановило, що підприємство, яке займається збиранням великогабаритних та твердих побутових відходів, протягом чотирьох років не сплачувало податок на прибуток. 

Службові особи умисно завищували вартість своїх послуг, які нібито надавали підконтрольним підприємцям та перераховували кошти на їхні рахунки.

У ході шести обшуків у житлових й нежитлових приміщеннях та автомобілі фігуранта співробітники Бюро вилучили фінансово-господарські документи, 19 печаток підконтрольних підприємств, бухгалтерську звітність тощо. 

Заступнику директора підприємства повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів). 

Наразі компанія відшкодувала до державного бюджету 6 мільйонів гривень збитків, завданих вчиненням правопорушення. Провадження скерували до суду.

Раніше головного бухгалтера одного з підприємств на Одещині, яке займається експортом зерна, звинуватили в ухилянні від сплати податків. Загальна сума становить 4,2 мільйона гривень.

У пресслужбі Бюро економічної безпеки додали, компанія закуповувала зерно невідомого походження за готівку, оформлювала його на баланс підприємства та планувала  експортувати до однієї з європейських країн.

Також детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області викрили аграрну компанію, яка ухилилась від сплати податків на сім мільйонів гривень. Справу скерували до суду.

Раніше БЕБ скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо директора одного з будівельних підприємств за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанія спеціалізувалась на будівництві доріг та автострад і була одним з головних підрядників державної програми "Велике будівництво".

Також детективи БЕБ спільно з оперативниками Одеського прикордонного загону викрили керівництво однієї з місцевих компаній в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Кирило Бойко

Поділитися