13 квітня 2024 р. 20:37

Пам'ятку архітектури в Болграді продали на 700 тисяч дешевше ніж планували

Фото: Прозорро. Продажі

(Фото: Прозорро. Продажі)

Болградська міська рада в Одеській області з четвертого разу продала нежитлову будівлю на вулиці Інзовська, 205 за 949 тисяч 277 гривень.

Про це зазначається в системі Прозорро. Продажі.

Аукціон відбувся 9 квітня за участі однієї людини Юліана Кургузова, який став переможцем. Стартова ціна була 1 мільйон 725 тисяч 959 гривень. 

Йдеться про нежитлову будівлю – А, площею 405,1 квадратного метра, нежитлова будівля – Б, площею 80 квадратних метрів, нежитлова будівля – В, площею 57,4 квадратного метра, вбиральня – Г, сарай – Д, навіс – Е, погріб – Ж, дворові споруди № 1-2.

Об'єкт є пам'яткою архітектури місцевого значення, взятий під охорону держави. Це маєток, побудований наприкінці ХІХ століття, розташований в історичному районі міста, поряд є навчальні заклади, державні установи, лікарня, спортивні та дитячі майданчики, магазини. Зручна транспортна розв’язка.

 Будівля перебуває зараз на балансі КП "Міськводоканал". 

 Наразі будівля потребує ремонту.

До того намагалися продати будівлю у березні. 

Попередній аукціон планували 10 грудня, але охочих купувати будівлю не знайшлось навіть після того, як на першому етапі стартова ціна зменшилася до 972 тисяч 620 гривень.

Аукціон проводився у форматі гібридного голландського аукціону. Перший етап — голландський аукціон, коли з кожним кроком ціна зменшується доти доки учасники готові починати торги. Тоді аукціон проводять за класичною — англійською схемою де перемагає той хто запропонував більше.

Перший аукціон планувався 27 грудня 2023 року, але не відбувся через відсутність пропозицій.

Як повідомляло видання "Махала", колись у влади були плани створити на базі цього дому центр національних культур і ремесел. Але коштів на це не знайшли. Як і на реставрацію самої історичної будівлі.

Кирило Бойко

Поділитися