24 березня 2024 р. 18:06

Підрядника для капремонту Одеського протипухлинного центру обрали без аукціону

Фото: Культурометр

(Фото: Культурометр)

Комунальне некомерційне підприємство "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр" Одеської обласної ради" провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт частини спеціалізованих приміщень для проведення дистанційної променевої терапії.

Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про приміщення для проведення дистанційної променевої терапії, розташованих в радіологічному корпусі з метою встановлення медичного лінійного прискорювача з енергією 6 МеВ.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в потенційного підрядника не було. 

Єдиним учасником було товариство з обмеженою відповідальністю "Євроспецмонтаж", яке готово зробити ремонт за 20 мільйонів  984,3 тисячі гривень.

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Євроспецмонтаж" зареєстроване в Одесі у 2018 році. Власниця — маріуполька Вікторія Левашина.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими.

Тож позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Кирило Бойко

Поділитися