13 квітня 2024 р. 16:01

Сховище під ситуаційний центр ДСНС в Одесі переобладнають без аукціону

Фото: Architect Building Center

(Фото: Architect Building Center)

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області обрала підрядника для капітального ремонту захисної споруди "Сховище" №56446 та найпростішого укриття з переплануванням під розміщення ситуаційного центру ДСНС.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в товариства з обмеженою відповідальністю "Антикілер-плюс" не було. 

Таким чином після укладання угоди компанія повинна буде до 31 серпня 2024 року виконати роботу за 20 мільйонів 410 тисяч 921 гривню. 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Антикілер-плюс" зареєстроване у 2021 році. Кінцевими бенефіціарами наразі є одесити Микола Зборщик та Михайло Капустянський. 

Основний вид діяльності — приватна охоронна служба. Хоча також компанія займається електромонтажними та будівельними роботами. 

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Кирило Бойко

Поділитися