30 квітня 2024 р. 13:26

У херсонській лікарні відтепер зможуть обстежувати пацієнтів вагою до 250 кілограмів

Фото: Роман Мрочко / Facebook

(Фото: Роман Мрочко / Facebook)

У херсонському закладі охорони здоров'я з'явилося нове обладнання.

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

У дописі посадовця йдеться про те, що діагностична база лікарні ім. Є.Є.Карабелеша поповнилася новою рентгенологічною системою ECORAY (модель HF 525 Plus).

Зазначається, що апарат буде використовуватись для проведення рентгенологічних досліджень з використанням цифрової та плівкової технологій в умовах нового рентгенівського кабінету поліклініки. Комплекс оснащений пласкопанельними цифровими приймачами та столом, який регулюється у чотирьох направленнях і має електромагнітне блокування. Конструкція та матеріали стола дозволяють без проблем обстежувати пацієнтів вагою до 250 кг. Високочастотний генератор дозволяє виконувати широкий спектр досліджень, а програмне забезпечення - проводити обробку, архівування рентгенівських знімків, роздруківку цифрового зображення на рентгенівську плівку, передачу зображення згідно з форматом DICOM-3 та інше.

Мрочко додав, що завдяки новому комплексу поліклініка отримала можливість підвищити рівень обстежень пацієнтів, зробити їх більш комфортними та безпечними. Прилад значно поліпшить якість медичної допомоги у закладі.

Раніше повідомлялось про те, що Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша отримала новий відеогастроскоп. Це сучасне обладнання для діагностування стравоходу та шлунку, а також ефективної діагностики онкозахворюваннь на різних стадіях. Ця система має високу якість зображення, покращену оптику, ультратонкий дизайн. Відеогастроскоп дозволяє проводити обстеження з мінімальним дискомфортом для пацієнта. 

Також йшлося про те, що на базі однієї з херсонських лікарень з'явилася мобільна гінекологічна клініка.

Володимир Шкаєв

Поділитися