28 квітня 2024 р. 21:32

В понад 10 школах на Херсонщині планують побудувати сховища за бюджет країни

Фото: ХОВА

(Фото: ХОВА)

Нині Уряд реалізує проєкт, що передбачає відновлення захисних споруд у школах. Херсонщина, яка потерпає від російських ударів, теж братиме у ньому участь.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій

Один проєкт направить Херсонська громада щодо будівництва сховища на території освітнього закладу у Музиківській громаді.

Ще по 10 проєктів планує надати Бериславщина. У разі ухвалення документів сховища з'являться в школах Калинівської, Кочубеївської, Великоолександрівської, Високопільської та Березинської громад.   

Також Бутрій розповів, що під час засідання обласної робочої групи "Прозорість і підзвітність" обговорили критерії та порядок відборів проєктів, а також доцільність відновлення сховищ бюджетними коштами.

Крім цього, під час наради розглянули звіти районних робочих груп прозорість і підзвітність, які діють у Херсонському та Бериславському районах. Заслухали звіти щодо їх роботи за перший квартал цього року. Проаналізували витрати Воронцовської, Високопільської, Новорайській, Бориславській, Дарівський Білозерський та Чорнобаївській громад. За результатами, надали відповідні доручення які допоможуть покращити прозорість у використанні бюджетних коштів. 

Раніше під час засідання робочої групи "Прозорість і підзвітність" учасники наради обговорили, які громади Херсонського та Бериславського районів можуть брати участь в програмі та отримати фінансування на відновлення укриттів в школах. Зокрема, йшлося про критерії та порядок відборів проєктів.

У 2024 році на Херсонщині планується встановити 115 вуличних укриттів та провести ремонт у 110 захисних спорудах. Також у регіоні триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту. Наразі відновлюють втрачену документацію та проводять облік сховищ та протирадіаційних укриттів. Їх на деокупованій території Херсонщини 235 об'єктів. 

Також йшлося про те, що у Херсоні реалізували молодіжний проект "Книги в укритті". Тепер жителі міста, які проживають під постійними обстрілами, зможуть проводити час в укриттях за читанням книжок.

Олеся Ланцман

Поділитися