26 березня 2024 р. 14:57

Миколаїв розпочне відключення опалення достроково, але не всім

Фото: Дзеркало тижня

(Фото: Дзеркало тижня)

28 березня у Миколаєві планують офіційно завершити опалювальний сезон через те, що середньодобова температура у місті перевищує +8 градусів кілька днів.

Проєкт рішення з такою датою винесено на виконком міської ради.

Згідно з цим рішенням з 28 березня теплопостачання відключать на всіх об'єктах, крім закладів дошкільної освіти, лікарень, пологових будинків, амбулаторій.

Теплопостачальним підприємствам та споживачам тепла доручено виконати відключення тепла у технологічній послідовності та з урахуванням експлуатаційних вимог не пізніше 5-денного терміну з дати прийняття цього рішення.

Миколаївській ТЕЦ, "Миколаївоблтеплоенерго", НВКГ "Зоря"-"Машпроект", іншим постачальникам теплової енергії, департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

  •  розрахунки вартості наданих послуг, пільг та субсидій, що надаються певним категоріям населення виконувати, виходячи з фактичних дат відключення житлових будинків теплопостачання, за даними теплогенеруючих та житлово-експлуатаційних підприємств, керуючих компаній;
  •  протягом 30 календарних днів з дня прийняття цього рішення завершити коригування нарахувань за послуги опалення та гарячого водопостачання та розміру пільг та субсидій за кожним особовим рахунком відповідно до фактично наданих обсягів послуг та умов опалювального сезону 2023-2024 років.

Раніше, Миколаївська міська рада та IsraAID запустили кампанію з інформування населення про інтерактивну карту "ХодиДоВоди".

Інтерактивна карта точок видачі безплатної води "ХодиДоВоди" була створена у вересні 2023 року та офіційно передана місту у грудні 2023 року. Загальна кількість точок видачі води на ній досягла 250 одиниць.

Також у Миколаєві було відкрито реєстрацію на всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції пологового будинку № 3 в перинатальний центр.

Автор чи авторський колектив, якому буде присуджено першу премію Конкурсу, отримує право на подальше розроблення проєктної документації на будівництво.

Ірина Глухова

Поділитися