31 березня 2024 р. 14:04

На Миколаївщині забезпечать захист енергоблоків Південноукраїнської АЕС

ФОТО: https://www.uatom.org/

(ФОТО: https://www.uatom.org/)

На Миколаївщині будуть впроваджені заходи щодо захисту енергоблоків АЕС. 

Про це повідомляє пресслужба Південноукраїнського енергокомплексу.

Днями вперше від початку повномасштабного вторгнення росії Південноукраїнську АЕС відвідала делегація Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з генеральним директором Рафаелем Маріано Гроссі.

На нараді за участі представників дирекції НАЕК "Енергоатом" окреслили шляхи вирішення низки гострих питань, зокрема, забезпечення безпеки експлуатації та фізичного захисту енергоблоків ПАЕС під час збройної агресії рф.

(ФОТО: Південноукраїнська АЕС)

Нещодавно у зв'язку з військовими діями на півдні країни, Гроссі зробив заяву стосовно ядерної безпеки України.

Вже понад два роки ядерна безпека і безпека в Україні знаходяться під постійною загрозою. Ми як і раніше сповнені рішучості робити все можливе, щоб мінімізувати ризик ядерної аварії, яка може завдати шкоди людям і навколишньому середовищу, – сказав Гроссі.

Міжнародне агентство з атомної енергії – це міжурядова організація, яка намагається просувати у світі ідеї мирного використання ядерної енергії та стежити за непоширенням ядерної зброї. Щороку МАГАТЕ звітує на засіданні Генеральної Асамблеї ООН і за необхідності робить звіт для Ради Безпеки ООН. Штаб-квартира знаходиться у Відні. 

Україна стала членом МАГАТЕ з моменту заснування організації.

Нещодавно працівники Південноукраїнської атомної електростанції надали допомогу силам ЗСУ. 

Вони передали два тепловізійні квадрокоптери Mavic 3T та сучасне обладнання, придбане в рамках акції "Допомога захисникам України". Загальна вартість переданої техніки становить понад 1,3 мільйона гривень.

Також у лютому атомники підтримали Збройні Сили України на понад мільйон гривень. Військовій частині вручили два інверторні генератори, три супутникові системи STARLINK та квадрокоптер DJI Mavic 3. На Південну ділянку фронту передали партію дронів-камікадзе. 

Раніше воїнам уже передавали розвідувальні квадрокоптери, генератори та зимову гуму.

Анна Бальчінос

Поділитися