27 березня 2024 р. 17:01

Плюс 50 мільйонів у бюджет та спроба затвердити положення про електронні консультації: сесія Миколаївської міської ради

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

У Миколаєві 28 березня 2024 року відбудеться чергова тридцята сесія Миколаївської міської ради VIII скликання. Відповідне розпорядження розміщено на сайті раді за підписом міського голови Олександра Сєнкевича.

Згідно з документом сесія вчергове пройде в режимі відеоконференції. Нагадаємо, що такий режим не дає можливість виборцям переконатися, що всі обранці особисто голосують за той чи інший проєкт рішення.


Депутати приймають пакет рішень з 60 земельних питань. На екрані 4 особи, "за" понад 30 голосів. Скриншот пленарного засідання 29 лютого

Чому міський голова Миколаєва не ініціює проведення сесії у звичайному режимі, не повідомляється.

В розпорядженні про скликання сесії йдеться, що буде розглянуто три блоки питань:

  • бюджетні питання;
  • поточні питання;
  • земельні питання.

На сайті міста в розділу "Порядок денний сесії Миколаївської міської ради VIII скликання" станом на 16 годину 27 березня, тобто менше, ніж за добу до події попередній порядок денний не опубліковано. 


Скриншот з сайту міста

Нагадаємо, що перед попередньою 29 сесію VIII скликання Миколаївської міської ради порядок денний також був опублікований менш ніж за добу до закладу. 

На сторінці "Проєкти рішень чергової сесії Миколаївської міської ради" опубліковано майже понад 550 проєктів, деякі з них датовані 2021 роком, тобто з великим ступенем вірогідності можна припустити, що  будуть розглянуті не всі проєкти. З тих документів, що опубліковані після минулої сесії привертає увагу проєкт рішення "Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2023 № 27/12 "Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2024 рік"", в пояснювальній записці до якого йдеться про те, що збільшені бюджетні асигнування виконавчому комітету Миколаївської міської ради на загальну суму 50 мільйонів гривень, з них: по загальному фонду – на 1,595 мільйона та по спеціальному фонду – на 48,405 мільйона гривень за рахунок залучення вільного залишку коштів. Також розміщено проєкт рішення "Про затвердження Положення про електронні консультації та опитування в місті Миколаєві". Нагадаємо, що за аналогічний проєкт рішення депутати не проголосували 29 грудня. 

27 березня виконком Миколаївської міської ради на допомогу військовим частинам перерозподілив 90 тисяч гривень. За словами керуючого справами Миколаївського виконкому Андрія Волкова мова в проєкті рішення йде про перерозподіл видатків. На тендерах вдалось зекономити кошти, тому 90 тисяч гривень перерозподіляються за запитами військових частин. 

Інтент традиційно буде вести онлайн-трансляцію заходу, яка почнеться о 10:50 28 березня. 

Ігор Льов

Поділитися