06 березня 2024 р. 16:28

Оновлено! У Миколаєві планують відновити будинки, ушкодженні через агресію рф

ФОТО: Агенція розвитку Миколаєва

(ФОТО: Агенція розвитку Миколаєва)

У Миколаєві планують створити відділення ЦНАП, відновити багатоквартирні будинки, ушкоджених через агресію рф, встановити прилади безперебійного живлення.

5 березня відбулась зустріч експертів Офісу відновлення та розвитку Миколаївської міської громади із представниками провідної міжнародної гуманітарної організації Данська рада у справах біженців (DRC).

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо створення нового структурного підрозділу ЦНАПу, який покриватиме попит мешканців на отримання адміністративних послуг одного з районів міста.

Наша мета - забезпечити максимально ефективне функціонування підроздлів ЦНАПу з їх доступністю по всьому місту. Ми активно співпрацюємо з нашими партнерами, щоб знайти оптимальні шляхи фінансування та реалізації майбутніх проєктів у сфері адміністративних послуг, - зазначив експерт з розвитку сфери надання адміністративних послуг Сергій Іванов.

Крім того, на зустрічі були обговорені питання щодо часткового відновлення багатоквартирних будинків, пошкоджених внаслідок військової агресії росії.

Директор Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради Олексій Савчук підкреслив, що це важливе питання, яке необхідно розв’язати.

Також було обговорено можливості встановлення приладів безперебійного живлення Tesla Powerwall для об'єктів соціальної інфраструктури Миколаєва. 

Tesla Powerwall – це акумулятор, який накопичує енергію, виявляє перебої в роботі та автоматично стає джерелом енергії, коли мережа вимикається. На відміну від бензинових генераторів, він підтримує енергію без обслуговування, палива та шуму. У парі з сонячною фотоелектричною системою та підзарядкою від сонячного світла це зможе забезпечити роботу соціальних установ протягом кількох днів в разі відсутності електроенергії.

Наприкінці лютого у Миколаєві представили плани та завдання для відновлення регіону на найближчий час. У планах створити можливості для залучення фінансування проєктів/планів дій за допомогою міжнародної підтримки.

За рік у житловому секторі відремонтовано 140 багатоповерхових будинків, що зазнали пошкоджень після влучання снарядів. Також відновлено шість споруд цивільного захисту в багатоквартирних будинках. 

Також Миколаївщина отримає 10,6 мільйона гривень від держави. Ці кошти - субвенція на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства.

 

Анна Бальчінос

Поділитися