25 березня 2024 р. 10:02

Вісім громад на Херсонщині отримали системи Starlink

Фото: Олександр Прокудін / Tеlegram

(Фото: Олександр Прокудін / Tеlegram)

Наприкінці минулого тижня на Херсонщині пройшла нарада з начальниками районних військових адміністрацій та населених пунктів регіону. Вирішували питання мобілізації та підтримки оборонців. Також обсудили створення нових робочих місць та підтримки фермерів. Вісім громад отримали системи Starlink.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що серед головного – мобілізація, безпека, відновлення підприємницької діяльності та використання коштів місцевих бюджетів області.

"Вдала мобілізаційна кампанія посилить наступальні можливості оборонців Херсонщини. Тож обговорили заходи щодо обліку військовозобов'язаних та створення актуальних списків призовників у старостатах громад", - зазначив очільник ОВА.


Фото: Олександр Прокудін / Tеlegram

Також, за його словами, під час засідання розглянули можливість створення швейних виробничих цехів та нових робочих місць у деокупованих громадах.

Окрім цього Прокудін, наголосив начальникам ВА, що вони мають підтримувати місцевих фермерів та активно залучати до державних програм підтримки.

"Ще одне важливе питання - використання коштів місцевих бюджетів області. Звернувся до присутніх з проханням  раціонально розподіляти кошти, які йдуть на підтримку оборонців та надавати конкретні розрахунки, аби всі підрозділи отримували необхідну допомогу", - зазначив посадовець.

Серед іншого, про що говорили під час наради, – забезпечення громад паливним матеріалом, ремонт автомобільних доріг, медичне обслуговування, наповнення реєстру за пошкоджене та знищене майно, а також виплат компенсацій за нього. Принагідно голови восьми громад отримали системи STARLINK, що забезпечать сталий зв'язок у віддалених населених пунктах.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині зараз відновлюють понад 100 понівечених об'єктів.

Також на Херсонщині в Іванівці Високопільської громади відбудовують школу, побиту російськими снарядами. З таким проханням до ОВА звернулися самі місцеві жителі. 

Володимир Шкаєв

Поділитися