17 березня 2024 р. 10:02

З Чорнобаївки до Миколаєва почне курсувати безкоштовний автобус

ФОТО: Чорнобаївська сільська рада Херсонської області

(ФОТО: Чорнобаївська сільська рада Херсонської області)

21 березня жителі села Чорнобаївка та сусідніх сіл зможуть безплатно скористатися автобусним рейсом із Чорнобаївки до Миколаєва, щоб отримати медичні та соціальні послуги. 

Про це повідомили на сторінці Чорнобаївської сільської ради Херсонської області.

Метою проєкту є реалізація можливості мешканцями села Чорнобаївка та сусідніх сіл громади на отримання у безпечних умовах медичної допомоги, адміністративних та соціальних послуг, які нажаль через безпекову ситуацію отримати у громаді на даний час неможливо, - йдеться у повідомленні.

Право на допомогу в виїзді для оформлення документів, в першу чергу, мають домогосподарства, в яких є люди похилого віку, люди з інвалідністю або важкими захворюваннями, домогосподарства очолювані самотніми людьми. У Пунктах Допомоги можна зареєструватися на таку поїздку. Також можлива організація евакуації громадян до безпечних місць.

Реєстрація на поїздку проходить у Пунктах допомоги.

Також можлива організація евакуації місцевих жителів до безпечних місць.

Автобус курсуватиме за таким графіком:

  • 21 березня о 8:00  – виїзд із села Чорнобаївка та прибуття до автовокзалу в місті Миколаїв.
  • 21 березня о 14:00  – виїзд із Миколаєва.

Кількість місць в автобусі – 17.

Записатися та дізнатися детальну інформацію можна за телефоном Пункту допомоги:  +380507537578.

Днями на Миколаївщині керівник Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко повідомив, що у 2023 році зменшилось число кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України.

За його словами зафіксовано 410 кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України у 2022 році, 202 — у 2023 році. Кількість справ щодо державної зради зменшилось з 47 до 30.

У Первомайському районі, що на Миколаївщині, протягом 2024 року планують відремонтувати 23 укриття за 125 мільйонів гривень. Сьогодні на території району знаходяться 153 захисних споруд, що придатні для укриття населення.

Також на Миколаївщині від початку повномасштабної війни руйнувань зазнали 154 об'єкти медичної інфраструктури. Загалом по всій Україні ворог пошкодив 1 535 об’єктів медзакладів та 201 – зруйнував вщент.

Анна Бальчінос

Поділитися