19 квітня 2024 р. 17:02

Оновлено! Данський архітектор провів лекцію миколаївським студентам

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

Данський архітектор Єн Ґейл провів лекцію та дав цінні поради молодим архітекторам Миколаївського будівельного коледжу.

Про це повідомляє Агенція розвитку Миколаєва.

В рамках лекції Єн Ґейл розповів про те, як архітектура міст повинна бути спрямована, в першу чергу, на зручність і комфорт людей. Він відзначив негативні наслідки певних тенденцій у плануванні міст, особливо у період масової забудови.

Також архітектор підкреслив важливість повернення до центральних принципів, де в центрі уваги – людина, і дав приклади успішних реалізацій цих ідей у розвинених країнах.

Після лекції студенти, разом із професоркою архітектури Оленою Олійник представили лектору свої проєкти, зокрема проєкти реконструкції та благоустрою скверу ім. Т. Г. Шевченка у Миколаєві, а також скверу Каскадний.

Зазначені концептуальні проєкти розроблялись спільно з головним архітектором міста Євгеном Поляковим. Фахівець відзначив високу якість робіт та надав цінні поради майбутнім архітекторам.

Нещодавно виконавчий комітет міськради затвердив порядок функціонування Миколаївського міського молодіжного простору. Основна мета діяльності простору – створення умов для самореалізації та розвитку молоді, підвищення рівня її самостійності та конкурентоспроможності, забезпечення активної участі в суспільному житті.

Крім того, у Миколаєві відбулась онлайн-презентація архітектурного концепту відновлення школи №48 за принципом "Do It Yourself". В планах - відбудова сучасного навчального закладу, аналогів якого не має на півдні України. 

Також у Миколаєві проводять всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції пологового будинку № 3 в перинатальний центр. Автор/авторський колектив, якому буде присуджено першу премію Конкурсу, отримує право на подальше розроблення проєктної документації на будівництво.

Анна Бальчінос

Поділитися