10 квітня 2024 р. 08:03

Оновлено! Миколаївці отримали компенсацію за пошкоджене майно

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

За програмою єВідновлення 3386 жителям Миколаївщини було виплачено компенсацію за пошкоджене майно.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

З початку дії програми на Миколаївщині отримано 6320 заяв щодо компенсації за пошкоджене майно.

Комісія з надання компенсації вже затвердила надання компенсації на суму майже 370 мільйона гривень для 3585 заявників.

3386 власникам житла вже виплачено компенсацію на загальну суму більше ніж 296 мільйона гривень. Завдяки виплатам миколаївці матимуть змогу відремонтувати своє житло, яке було пошкоджене внаслідок російських обстрілів.

993 заяви надійшло від громадян на компенсацію за знищене майно.

Сертифікати на покупку житла отримали 397 миколаївців. Загальна сума - понад 527,5 мільйона гривень.

Додатково два громадяни отримали грошову компенсацію для будівництва житла замість зруйнованого на суму 2 мільйони 493 тисячі гривень.

Подати інформаційне повідомлення про пошкоджене або зруйноване майно можна на порталі чи в застосунку Дія, а також через ЦНАП або нотаріуса.

Миколаївська область увійшла в топ-5 регіонів по реалізації Державної програми компенсацій за пошкоджене та знищене житло єВідновлення.  Загальна сума гарантованої державою компенсації — майже 8 мільярдів гривень.

Мешканцям зруйнованої висотки на Добровольського в Одесі пообіцяли збільшити компенсацію. Згідно з технічним звітом 18 квартир лівої частини крайньої парадної визнані знищеними. А 18 квартир правої частини - пошкодженими. Від цього залежатиме й розмір компенсації за державною програмою єВідновлення.

В рамках президентської програми "пліч-о-пліч" мешканці Херсонської області, які втратили домівки через російську агресію, отримали 370 житлових сертифікатів. Майже 2100 родин отримали кошти на відбудову власних осель на загальну суму 290 мільйонів гривень. Сертифікатів видано на 486 мільйона.

Анна Бальчінос

Поділитися