17 квітня 2024 р. 17:29

Двоє жителів Херсонщини обійняли посади в окупаційних органах влади

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Оголошено підозру двом жителям регіону, які обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, Що за процесуального керівництва Херсонської та Каховської окружних прокуратур двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Зазначається, що за даними слідства, підозрювані, погодившись на співпрацю із ворогом, у серпні 2022 року обійняли посади в окупаційних органах влади.  35-річний чоловік став так званим "начальником управления административно-хозяйственного обеспечения" у Херсоні. На посаді він реалізовував рішення незаконної адміністрації міста, чим сприяв створенню її позитивного іміджу серед місцевого населення. 64-річний підозрюваний став "главой Казачанского сельского совета", що незаконно функціонує на території Каховського району. У межах своєї компетенції вирішував питання роботи комунальних підприємств громади, підбирав персонал для роботи в "органах влади", навчальних закладах. Вимагав від населення дотримання режиму, встановленого окупантами. 

Досудове розслідування здійснюють УСБ України в Херсонській області та слідчі ГУНП в Херсонській області.

Також до 10 років тюрми засуджено "юриста" окупаційної служби порятунку Херсонської області. Прокурори у суді довели, що засуджений під час тимчасової окупації Херсонщини пішов на службу до незаконно створеного органу - "Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Военно-гражданской администрации Херсонской области".

Також йшлося про те, що на Херсонщині судитимуть трьох жительок регіону, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму.

Володимир Шкаєв

Поділитися