17 квітня 2024 р. 12:29

Гучно в Криму: на аеродромі біля Джанкою пролунали вибухи

Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти

(Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти)

Вночі 17 квітня, біля четвертої години, у Криму на аеродромі біля Джанкою пролунали потужні вибухи.

Про це повідомило ІА "Голос Криму".

У дописі агентства йдеться також про те, що на Джанкойському аеродромі дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. Також дислокуються гелікоптери прикордонної служби фсб рф.

Військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є "законною ціллю" для України. Так вибухи на цьому об'єкті у середу, 17 квітня, прокоментувала начальниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк

"Взагалі зрозуміло, що це військовий аеродром, тобто законна ціль, відповідний об'єкт, на якому базувалася в тому числі армійська авіація. Крім того, ми знаємо, що під час свого розташування на Кримському півострові, використовуючи його як потужний мілітаріхаб, росіяни дуже часто змінювали місця дислокації різних підрозділів і переміщували їх для того, щоб відвести від ймовірного ураження. Але не всі маневри були вдалими", – сказала Гуменюк.

Що саме могло бути уражено на аеродромі у Джанкої, начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня не зазначила. Каже, "треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу".

Також відомо, що наразі біля окупованого Джанкоя частково перекрито рух на трасі. Як повідомляє "Голос Криму", про обмеження руху без пояснення причин повідомив окупаційний мінтранс.

"Тимчасово обмежено рух автомобілів на ділянці автомобільної дороги Кордон з Херсонською областю – Джанкою – Феодосія від міста Джанкоя до с. Переможне Джанкойського району. Об'їзд даної ділянки можливий через автомобільну дорогу від а/д Кордон з Херсонською областю – Сімферополь – Алушта – Ялта до Азовського через населені пункти Сірноводське, Рубинівка, Азовське Джанкойського району у прямому та зворотному напрямках. Схему руху автобусів за маршрутами регулярних перевезень приміського та міжміського повідомлень тимчасово змінено. Найближчим часом буде опубліковано тимчасову схему об'їзду. Про зняття обмежень буде повідомлено додатково. Просимо вибачення за можливі незручності", — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось про те, що армія морських дронів "Sea Baby" може запросто "закрити" багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання.

Також йшлося про те, що з початку відкритої збройної агресії росії проти України Інтернет-ресурс державного проєкту України "Хочу жить", створений для прийому звернень військовослужбовців рф щодо здачі в полон, відвідало до півтора мільйона користувачів з окупованого Криму.

Також у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов".

Також у березні окрім "Ямала", "Азова" та "Івана Хурста" Сили оборони України завдали удару протикорабельною ракетою "Нептун" по російському кораблю "Костянтин Ольшанський".

Володимир Шкаєв

Поділитися