27 березня 2024 р. 16:15

Оновлено! Ворог знову бʼє по цивільних: у Миколаєві є поранені

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У Миколаєві пролунали вибухи. Ворог знову бʼє по цивільних, поруч немає військових об’єктів. Є поранені.

Про це повідомляє мер міста Олександр Сєнкевич.

Сигнали повітряної тривоги пролунали о 14:27. За п'ять хвилин очільник Миколаєва написав, що за попередньою інформацією на місто летять балістичні ракети.

Миколаївці, попередньо балістика. Зʼясовуємо наслідки. Інформацію надамо! Реагуємо на тривогу!!! - йдеться у повідомленні.

Було зафіксовано приліт ракети Іскандер-М з фугасною бойовою частиною, не касетною, як минулого разу.

Наразі відомо про 6 поранених, 1 у важкому стані, - додав мер.

Пізніше, Олександр Сєнкевич в ефірі Єдиних новин повідомив про подробиці атаки. 

Миколаїв атакували двома ракетами о 14.30. За попередніми даними це були балістичні ракети, вони влучили на території одного з підприємств. Наразі відомо про 8 поранених. Всі вони - цивільні особи. Є незначні пошкодження у 4 житлових будинках. Зараз наші працівники роблять об'їзд території, щоб детально вивчити ситуацію і допомогти людям, які цього потребують. На даний час немає людей, які постраждали важко. 

Останнім часом в більшості обстрілюють індустріальні об'єкти. Миколаїв бомбардували за час війни понад 200 разів, тому кожний знає, що робити, всі напоготові та намагаються зробити все, як найкраще, - розповів мер.

Раніше, 25 березня на Миколаївщині впав дрон, були влучання та постраждалі.

Внаслідок падіння збитого "шахеду" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС.

Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

22 березня, о 05:10 в Миколаївському районі внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнав обʼєкт енергетичної інфраструктури.

21 березня, близько 14:30 місто зазнало ракетної атаки. Ворог застосував балістику. Удар було завдано по об'єкту промислової інфраструктури, імовірно, ракетою «Іскандер М». Внаслідок обстрілу загинула одна людина. Поранень зазнали десятеро людей.

Нагадаємо, вдень у суботу, 17 березня, росіяни вдарили балістикою по інфраструктурному об'єкту в Миколаєві, випустивши з тимчасово окупованого Криму дві ракети. Внаслідок ракетної атаки в лікарні померла одна людина, ще дев’ятеро людей отримали поранення, з них двоє дітей. 

У Миколаєві з пошкоджень: близько 50 приватних та 10 багатоквартирних будинків. Зруйновані ділянки мережі зовнішнього освітлення, частина трамвайних колій та контактної мережі. 

Анна Бальчінос

Поділитися