26 квітня 2024 р. 09:59

День рятувальників на Херсонщині: повторні обстріли окупантів та деблокування постраждалої

Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області)

Рятувальники Херсонщини потрапили під повторний обстріл росіян.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.

У дописі відомства йдеться про те, що 25 квітня вдень окупанти вкотре атакували передмістя Херсону, внаслідок чого загорівся житловий будинок. Рятувальники виїхали на ліквідацію пожежі та потрапили у пастку – ворожі дрони цинічно повторно атакували місце події, пошкодивши техніку ДСНС. Постраждав один із рятувальників, поранення руки отримала й господарка сусіднього будинку. Покинути місце події їм вдалося автомобілем швидкої допомоги. У пресслужбі додали, що попри загрозу власному життю рятувальники попередили своїх колег про обстріли, аби ті не наражалися на небезпеку. 


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Також 25 квітня вдень в Бериславському районі ворожий дрон атакував цивільну вантажівку. Було травмовано водія автомобілю та виникла пожежа у кабіні, яку рятувальники швидко загасили.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Крім того рятувальники Херсонщини вночі ліквідували дві пожежі спричинені ворожими обстрілами. Так, 24 квітня ввечері на номер служби порятунку надійшло повідомлення, що після обстрілу сталося загорання житлового будинку в Бериславській громаді. Рятувальники прибули на місце події та ліквідували пожежу. Вже вночі ворожі снаряди влучили в житловий будинок в передмісті Херсона. Вогнеборці прибувши за викликом деблокували жінку з помешкання, та вивели в безпечне місце. На місці влучання також виникло загорання, яке швидко вдалось загасити.


Наслідки обстрілу. Фото: ДСНС України в Херсонській області

Раніше повідомлялось про те, що на початку тижня через нічні атаки російських окупантів по Херсону у місті виникло дві пожежі в житлових будинках.

Також йшлося про те, що в Херсоні внаслідок ворожого обстрілу міста загорівся дах житлового будинку. Рятувальники на місці прильоту виявили постраждалого, якого передали медичним працівникам. Через повторні ворожі обстріли вогнеборцям довелось кілька разів повертатись до гасіння. Попри всі загрози пожежу вдалося ліквідувати.

Володимир Шкаєв

Поділитися