25 квітня 2024 р. 13:33

У бюджет Миколаєва внесли зміни: 107 мільйонів піде на оборону

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Депутати внесли зміни до бюджету міста на 2024 рік. На заходи оборони з бюджету буде виділено 107 мільйонів.

"Проєкт рішення про внесення змін до бюджету Миколаївської територіальної громади на 2024 рік" був прийнятий на тридцять перший сесії Миколаївської міської ради VIII скликання.

Директорка фіндепартаменту міськради Віра Святелик зазначила, що рішенням пропонується визначити доходи бюджету Миколаєва у 2024 році в сумі 5,1 мільярда гривень, видатки — 6,5 мільярда. Таким чином видатки бюджету збільшили на 1,3 мільярда гривень.

Також шляхом перерозподілу вільних залишків на заходи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони спрямували 47 мільйонів 963 тисячі гривень.

На заходи з ТРО та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони пішло ще 60 мільйонів гривень. Таким чином на оборону піде 107 мільйонів 963 тисячі гривень загалом.

Мер міста Олександр Сєнкевич нагадав також, що минулої сесії підтримку ТрО, а також Сил безпеки та оборони з вільного залишку міського бюджету виділили 57,6 мільйона гривень.

Крім цього, проєктом було передбачено виділення 39,4 мільйона гривень на ремонти укриттів та 29 мільйонів гривень на реалізацію програми "Доступна вода". "Миколаївоблтеплоенерго" виділять кошти на утримання систем очищення води, ремонти, обладнання тощо.

292 мільйони гривень підуть на поповнення статутного капіталу підприємства, які будуть направлені на погашення заборгованостей, оплату енергоносіїв, ліквідацію наслідків війни тощо.

Рішення було прийнято одноголосно. 

Раніше, у Миколаєві впродовж року планують добудувати систему "Безпечне місто". Цей проєкт рішення був прийнятий 28 березня на тридцятій сесії Миколаївської міської ради VIII скликання. Були внесені зміни до договору підряду щодо будівництва. 

Депутати Одеської міської ради 24 квітня зібралися на сесію, яка цього року стала другим черговим засіданням. Підвищили зарплату меру міста, який довгий час відзначався найнижчою оплачуваністю у порівнянні із місцевими колегами та іншими мерами обласних центрів.

Заробітна плата Одеського міського голови Геннадія Труханова збільшилась на 50%, а також йому встановили щомісячне преміювання у розмірі 120% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи та інших обов'язкових виплат. 

Нещодавно Комунальне підприємство "Миколаївпастранс" було призначено тимчасовим перевізником на міському автобусному маршруті №1 сполученням "Завод "Океан" – Тернівка" строком на три місяці з 23 квітня 2024 року. 

Це рішення прийняли під час засідання виконкому міськради 10 квітня 2024 року і фактично є продовженням чинного договору, адже комунальне підприємство і наразі виконує перевезення на цьому маршруті.

Анна Бальчінос

Поділитися