18 квітня 2024 р. 11:02

Живе на зарплату: миколаївський нардеп не має інших доходів

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

У своїй фінансовій звітності за минулий рік представник Миколаївської області у Верховній раді Олександр Гайду вказав, що заробив 702 тисячі гривень. Інших доходів торік нардеп не мав. 

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань. 

При цьому грошові активи політика виросли на 390 тисяч гривень й склали 8,2 мільйона гривень. Відмітимо, що у 2022 його заощадження виросли на 1,5 мільйона гривень й складали 7,8 мільйона гривень.

Нових будинків, автівок чи офісів в Гайду не з’явилось (нежитлових приміщень обранець і не мав). У його власності дача на 337 квадратних метрів й будинок на 108 квадратних метрів в Одесі. А з 2022 року ще власна квартира в столиці площею 39 квадрата й одна, площею 111 квадратних метрів, в оренді там же.

З землі в нього дві невеликі ділянки в Одесі 422 та 15 квадратних метрів відповідно.

Щодо транспорту, то нардеп має у власності LEXUS LX 570 та може безоплатно користуватись FORD EDGE.

З коштовностей Гайду задекларував годинники: JAQUET DROZ, Omega та Corum Admirals Cup. Один з них вартує 621 тисячу гривень.

Крім цього, готівкою нардеп зберігає 178 тисяч доларів США, 34 тисячі євро та 20 тисяч гривень. У банку зберігається 72 тисячі 60 гривень.

Олександр Гайду, самовисуванець від "Слуги народу" у Миколаєві, розпочав свою політичну кар'єру у 2019 році після низки керівних посад. До цього часу він обіймав важливі посади, включаючи керівництво однією із фірм Фірташа та посаду виконавчого директора у ТОВ "Вібо-Транс".

Попри зменшення доходів з року в рік, заощадження нардепа майже не змінювались, а навіть зростали.

Минулого року Артем Чорноморов заробив 1,6 мільйона гривень. З них 971 тисяча – компенсаційні виплати, пов'язані із виконанням депутатських повноважень.

Депутат Максим Дирдін хоч і обирався до Верховної Ради від Миколаївської області, але мешкає під Києвом. Там же має нерухомість, а дружина нардепа володіє 11 гектарами землі.

З 2020 року народний обранець від Миколаївської області Ігор Негулевський у своїй фінансовій звітності вказує, що володіє двома автівками. Минулого року він декларує дохід від продажу транспортного засобу, при цьому обидві машини на місці.

Анна Бальчінос

Поділитися